Stor snøskredfare:

70 evakuert: - Vi måtte presse opp døra

Flere steder i Finnmark er det farevarsel for snøskred på oransje nivå etter store snømengder. Dårlige værutsikter har ført til at om lag 70 personer er evakuert mandag.

LAVET NED: Store snømengder har ført til økt fare for snøskred i blant annet Honningsvåg. Her fra veien Solbakken, som flere husstander har måtte evakuere. Foto: Øyvind Kjosbakken
LAVET NED: Store snømengder har ført til økt fare for snøskred i blant annet Honningsvåg. Her fra veien Solbakken, som flere husstander har måtte evakuere. Foto: Øyvind Kjosbakken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Finnmark politidistrikt er det mandag kveld om lag 60 personer fra 29 husstander evakuert fra de mest skredutsatte områdene i Honningsvåg.

I tillegg er ti personer evakuert fra et hybelbygg i Kamøyvær.

– Det er fortsatt stor snøskredfare på oransje nivå. I tillegg er det ikke gunstig værmelding, med nordøstlig stiv kuling og snø. Så vi får bare krysse fingrene, sier operasjonsleder Leo Johansen i Finnmark politidistrikt til Dagbladet.

– Vi tar det alvorlig

De fleste evakuerte har tatt inn hos bekjente. En av dem er Øyvind Kjosbakken (43).

– Det var snø 50 centimeter opp på døra i dag tidlig, så vi måtte presse den opp. Det måtte også måkes fram et par biler, forteller Kjosbakken til Dagbladet.

– Vi fikk beskjed klokka 13-14-tiden om at vi måtte evakuere, og måtte hente tingene vi hadde hjemme som vi måtte ha, og finne venner eller familie å bo hos et par dager. Eventuelt ta inn på hotell.

Sammen med kjæresten og tre barn har han fått husly hos noen venner.

– Det gikk et veldig stort snøskred her for 25 år siden, som tok med seg flere hus. Vi tar det alvorlig når det blir evakueringer. Vi ble det også en gang for to år siden, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer