70 flyplassansatte i Paris mistet sikkerhetsklareringen som følge av «radikalisering»

Ansatte på flyplassen blir avhørt.

CHARLES DE GAULLE:  To politimenn fra det franske grensepolitiet står vakt på Charles de Gaulle torsdag. FOTO: EPA / ETIENNE LAURENT / NTB scanpix
CHARLES DE GAULLE: To politimenn fra det franske grensepolitiet står vakt på Charles de Gaulle torsdag. FOTO: EPA / ETIENNE LAURENT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kjølvannet av terrorangrepene i Paris i november i fjor og mot magasinet Charlie Hebdo i januar, har franske myndigheter satt søkelys på flyplassansatte.

Ifølge Aftenposten skal ledelsen for flyplassene i Paris ha trukket tilbake sikkerhetsklareringene til rundt 70 ansatte i desember. Årsaken skal ha vært «radikalisering». Personene det gjaldt skal ha jobbet i de mest sikkerhetsutsatte områdene på flyplassen.

BBC skriver at personer som var på jobb ved flyplassen Charles de Gaulle i Paris onsdag kveld, blir avhørt.

- Vi er på et tidlig stadium, sier en anonym politikilde til Reuters.

- Trolig en terrorhandling EgyptAirs MS804-flyging, som var på vei fra Paris til Kairo med 66 personer om bord, forsvant fra radaren i Middelhavet klokka 02.30 natt til i dag.

Torsdag ettermiddag gikk EgyptAir ut med en pressemelding om at de hadde funnet vraket. Denne opplysningene ble senere dementert av både flyselskapet og av greske myndigheter.

Det store spørsmålet er hva som fikk flyet til å styrte.

- Det er større sannsynlighet for at styrten skyldes en terrorhandling enn teknisk svikt, sa Egypts luftfartsminister Sherif Faty på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer