70 i SARS-karantene

I dag kom nyheten om at en eneste mann er smittet av SARS. Myndighetene tonet ned faren, men nå må 70 i karantene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er i Singapore 70 stykker nå settes i karantene i sine egne hjem. Det melder SkyNews.

Dysset ned

Tidligere i dag ble det kjent at en eneste mann på øya Taiwan er smittet. 44-åringen forsker på sykdommen, og myndighetene trodde han hadde fått smitten i sitt eget laboratorium.

- Han er den eneste som er smittet, sa helseminister Chen Chien-jen på en pressekonferanse, som mener at folk ikke bør være redd for å få smitten nå.

7. desember deltok forskeren på en konferanse i Singapore. Han reiste hjem med et fly fra China Airlines 10. desember. Han hadde ikke feber da temperaturen hans ble sjekket på flyplassen den ettermiddagen, men ble syk senere på kvelden.

Smittet på jobben?

Myndighetene tror likevel ikke han har fått smitten i Singapore, og en talskvinne for helsedepartementet i Singapore opplyste tidligere i dag at de ikke har fått SARS-smitte der.

Nå opplyser helsedepartementet at hele 70 stykker er satt i karantene på grunn av mistanke om SARS. De 70 skal ha kommet i kontakt med den smittede mannen.

Tidligere i dag ble 11 satt i karantene på Taiwan. Det dreier seg om mannens familie og kolleger.

<B>ALARM:</B> Den 44-gamle SARS-rammede mannen trilles inn på Taipei's Hoping Sykehus av personale i fullt beskyttelsesutstyr i dag.
<B>DRAMATISK:</B> Bildene er tatt fra taiwansk tv. Myndighetene sier at det bare er denne mannen som er smittet i Taiwan, men nå er 70 satt i karantene i Singapore.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer