70 millioner for Villa Grande

Det er kommet inn et bud på 70 millioner kroner for Quislings gamle bolig, Villa Grande.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en pressemelding fra Arbeids- og administrasjonsdepartementet har de mottatt et bud på 70 millioner kroner for Villa Grande på Bygdøy i Oslo. Regjeringa har tidligere satt 70 millioner som minstesum for et eventuelt salg av villaen. Siden minstesummen ikke ble oppnådd, trakk regjeringen egentlig tilbake forslaget om å selge villaen.

- Siden vi nå har fått et bud på den minstesummen Regjeringa satt for å selge bygningen, finner vi det naturlig å sette bygningen på markedet igjen, seier arbeids- og administrasjonsminister Laila Dåvøy.

Informasjonsrådgiver, Runar I. Malkenes, Arbeids- og administrasjonsdepartmentet vil ikke opplyse til Dagbladet :på nettet hvem som har lagt inn budet. Han henviser til Statsbygg som fører forhandlingene. Det har foreløpig ikke vært mulig å få kommentar fra dem.

  • Eiendommen ble i sin tid skilt ut fra Hydros generaldirektør Sam Eydes store eiendommer på Bygdøy. Han påbegynte også arbeidet med hovedbygningen, som ble oppført i 1917.
  • Arkitekter for anlegget var Chr. Morgenstierne og A. Eide, seinere J.Z.M. Kielland.
  • Aker kommune kjøpte anlegget sammen med Huk i 1921.
  • Skipsreder W. Wilhelmsen kjøpte anlegget i 1926 og skjenket det to år seinere til den norske stat.
  • I 1941 flyttet Quisling inn og brukte Gimle, som han døpte stedet, til førerbolig. Under hans tre år lange botid, ble det gjort store og dyre ombygninger.
  • Fra 1948 til 1961 var Villa Grande reservesykehus og sykehjem for kommunen.
  • Fra 1963 har bygningskomplekset vært brukt til utdannelse av helsepersonell.
STASELIG: Tross sin dystre fortid er Villa Grande fortsatt en staselig bygning.