70 millioner kroner ekstra til asfalt

Rekker til 10 mil. Revidert nasjonalbudsjett legges fram i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Tirsdag legger samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) 70 millioner kroner ekstra på bordet til asfaltering av riksveiene. Men det rekker kun til 10 mil.
Vinteren har herjet hardt med veiene og nå kommer regjeringen med ekstra penger til asfaltering. Men bevilgningene som kommer i revidert nasjonalbudsjett i dag, holder bare til en veistrekning på ti mil, melder NRK.

-100 km-100 nye kilometer med asfalt, det trengs etter vinteren, sier Meltveit Kleppa som tror bilistene vil bli fornøyd med ny asfalt - der den kommer.De 70 millionene kommer i tillegg til 800 millioner kroner som skal brukes på asfaltering i år, sier Kleppa til NTB.

Statens vegvesens region i Midt-Norge alene brukte i fjor nesten 100 millioner kroner alene. I Region Øst er etterslepet på rundt 400 millioner kroner.


Hjelp til TrondheimI tillegg får Miljøpakken for trafikk i Trondheim 90 millioner kroner ekstra av regjeringen i revidert nasjonalbudsjett, melder NRK.

I utgangspunktet skulle det brukes 60 millioner kroner på miljøpakken i 2010. Nå foreslår regjeringen å øke bevilgningen, og til sammen skal det brukes 150 millioner på vei i Trondheim. Pengene skal gå til å realisere allerede planlagte prosjekt.

Dette gleder stortingsrepresentant Susanne Bratli (Ap) i transport- og kommunikasjonskomiteen.
— Her går kommunen og fylkeskommunen sammen om å bedre miljøet ved å redusere bilkjøring og heller satse på kollektivtransport, sier Bratli til NRK.
(NTB)