70 norske flyelever - men vet ikke hvem de savnede er

Norsk skolepartner får telefoner fra bekymrede foreldre. - Norske elever må ringe hjem.

ULYKKESSTEDET: Her utenfor Bethune Beach ikke langt fra Orlando styrtet flyet igår ettermiddag. Foto: News 13/Google Map
ULYKKESSTEDET: Her utenfor Bethune Beach ikke langt fra Orlando styrtet flyet igår ettermiddag. Foto: News 13/Google MapVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To norske flyskoleelever er savnet etter småflystyrt utenfor kysten av Florida.

Det er om lag 70 norske norske flyelever som nå studerer ved den amerikanske flyskolen Phoenix East Aviation i Daytona Beach i Florida.

Luftfartsskolen i Oslo er den amerikanske skolens partner.

Daglig leder Thor Alvik ble kontaktet klokka 04 i natt norsk tid - klokka 22 onsdag Florida-tid - om ulykken med flyet til de to norske studentene.

Har ikke navnene - Vi ble orientert om at det er to norske studenter som er savnet etter at de styrtet med en Cessna 172 i havet utenfor New Smyrna Beach. Vi har ennå ikke fått hvem de to er, men skal bli nærmere orientert i ettermiddag, sier Thor Alvik til Dagbladet.

Han har allerede fått flere telefoner fra bekymrede  foreldre og pårørende.

- Må ringe hjem - Jeg har ikke kunne gi dem noe svar på hvem det dreier seg om. Vi har kanalisert alle slike henvendelser til en tillitsmann for de norske flyelevene ved skolen i Florida. Og han har samtidig oppfordret alle de norske elevene om å ringe hjem, sier Alvik.

Om lag 90 prosent av de norske elevene er menn.

Fint vær - Vi har fått vite at det var fint vær da ulykken skjedde og at det bare var de to nordmennene ombord, sier daglig leder i Luftfartsskolen, Thor Alvik til Dagbladet.

Flyet som styrtet, var en Cessna 172 av nyere årgang - sannsynligvis to år eller nyere.

- Dette er verdens mest brukte skolefly, og det har heldigvis vært svært få ulykker, sier Thor Alvik.

250 nordmenn Lufartsskolen har formidlet om lag 250 norske elever til skolen i Florida, siden samarbeidet startet i 2004.

Minmumsutdanningen tar 14 måneder, og mange studerer videre for å bli instruktører.

Mange som tar basissertifikat ved skolen i Florida, oppdaterer sin lisens til norske krav ved Luftfartsskolens avdelinger i Oslo, på Torp i Sandefjord eller på Røros. 

 VRAKRESTER:  Hodestøttene i flyet med de to norske studentene er funnet. FOTO: NEWS 13.
VRAKRESTER: Hodestøttene i flyet med de to norske studentene er funnet. FOTO: NEWS 13. Vis mer