70 nye tips om Lommemannen

Politiet har fått nye spor i overgrepssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):Politiet har fått inn nye tips om lommemannen. I kveldens Etterlyst på Viasat 4 kan politiet fortelle at de nå ser nærmere på flere henvendelser.

73 nye tips

- Etter at vi i Etterlyst for snart to uker siden gikk ut med at Lommemannen og Bandasjemannen var sammen person har vi fått inn 73 nye tips, forteller politioverbetjent Håvard Aksnes i Kripos til Etterlyst.

Navngitte personer

Flere av tipsene blir av politiet betegnet som svært interessante. De har fått inn tips om både navngitte personer og overgrep som har vært ukjent til nå.

Politiet mener nå at svaret på gåten ikke kan være langt unna, og at mannen som har forgrepet seg på unge gutter i minst elleve år snart kan bli pågrepet.

- Den etterforskningen her er sånn at når vi kommer i nærheten av en løsning kan det gå raskt, sier Aksnes.

Politiet mener Lommemannen er mellom 35 og 50 år gammel Han er omtrent 176 centimeter høy og har slank kroppsbygning Han er lys i huden og politiet mener han er norsk statsborger.

JAKTER PÅ OVERGRIPER: Politioverbetjent Håvard Aksnes i Kripos har fått flere nye, interessante tips om Lommemannen. Foto: Scanpix
JAKTER PÅ OVERGRIPER: Politioverbetjent Håvard Aksnes i Kripos har fått flere nye, interessante tips om Lommemannen. Foto: Scanpix Vis mer

Trenger fortsatt tips

- Vi føler fortsatt at vi trenger tips når det gjelder saker som ligger tilbake i tid, at det er saker vi ikke har oversikt over. Vi ønsker svært gjerne å få et komplett bilde av hans aktiviteter, og kanskje jobbe oss tilbake til et nullpunkt hvor alt startet, forklarer Aksnes.

- Hva vil du si til Lommemannen hvis han ser på nå?

- Det må være at jeg håper vi treffes snart, sier etterforskeren til Etterlyst.

Åge fra Moss

For en uke siden ble det kjent at Lommemannen kan hete Åge og være fra Moss. Seksualforbryteren kan ha vært aktiv helt siden 1985, og det såkalte Mosse-sporet prioriteres nå av politiet.

I noen få tilfeller har Lommemannen gitt fra seg personopplysninger til gutter han har misbrukt seksuelt.

Ved to tilfeller har han sagt at han heter Åge og en gang har han fortalt at han er fra Moss. Politiet ønsker derfor tips om en person som kan ha bodd i Moss området eller bergensområdet på 90-tallet og reist mye mellom disse stedene.

70 nye tips om Lommemannen

Kripos har en egen nettside som kun dreier seg om Lommemannen. Her er alle bevegelsene hans registrert og publikum kan ta kontakt dersom de har informasjon i saken.

DETTE ER LOMMEMANNEN: Politiet jakter på overgriperen, som i verste fall har holdt på i 22 år.