Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

70 savnet etter at boligblokk kollapset i Mumbai

Innesperret etter at en fem etasjer høy boligblokk raste sammen fredag morgen.

OVERLEVDE: Minst fire mennesker er bekreftet omkommet, mens over hundre fortsatt er sperret under massene etter bygningskollapsen. Her fraktes en overlevende ut fra restene. Foto: DIVYAKANT SOLANKI/EPA
OVERLEVDE: Minst fire mennesker er bekreftet omkommet, mens over hundre fortsatt er sperret under massene etter bygningskollapsen. Her fraktes en overlevende ut fra restene. Foto: DIVYAKANT SOLANKI/EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bygningen ble fullstendig ødelagt, og redningsmannskaper jobbet på spreng i morgentimene for å forsøke å redde folk ut av ruinhaugen etter det som var en kommunalt eid boligblokk.

Også naboer og andre frivillige deltok i redningsarbeidet, og gravde i betongmassene med det de måtte finne av redskaper eller med bare hendene mens gråtende pårørende håpet på livstegn fra sine kjære.

REDNINGSARBEID: Redningsmannskapet er i gang med å fjerne restene og hente ut overlevende fra bygningsmassene.  Foto: DIVYAKANT SOLANKI/EPA
REDNINGSARBEID: Redningsmannskapet er i gang med å fjerne restene og hente ut overlevende fra bygningsmassene. Foto: DIVYAKANT SOLANKI/EPA Vis mer

- Sønnen min er der inne, jeg venter på at de skal få ham ut, sier en eldre kvinne fortvilt.

Sju reddet ut Ifølge de lokale myndighetene bodde det 22 familier i blokka. Sju personer er så langt reddet ut i live og er fraktet til sykehus med til dels alvorlige skader.

Alle beboerne var ansatte i den lokale bydelsadministrasjonen og deres familier, og hadde ifølge myndighetene tidligere fått beskjed om å flytte ut.

- Bygningen var om lag 30 år gammel. Vi sendte i april i år melding til dem om at de måtte flytte ut av bygningen, men det gjorde de ikke, sier en talsmann for bydelsadministrasjonen. Han vil ikke si noe om hvorfor beboerne fikk beskjed om å flytte.

Mangelfull I løpet av de siste månedene har til sammen seks boligblokker kollapset i Mumbai, deriblant i april da 74 mennesker mistet livet.

Etterspørselen etter boliger i India er enorm. Sammen med store korrupsjonsproblemer fører det til at mange bygninger oppføres med til dels svært store mangler. Blant annet bygges mange uten eller med for lite armeringsjern eller andre teknisk viktige elementer som ville ha sikret bygningene bedre.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media