VILLE TIL TYSKLAND: I 2015 var flyktningkrisa i Europa på det høyeste, og en stor andel av flyktningene hadde Tyskland som mål. Her står flyktninger og migranter i kø utenfor et kontor i Berlin for å registrere seg. Tyskland tok i mot over en million flyktninger det året. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / Scanpix
VILLE TIL TYSKLAND: I 2015 var flyktningkrisa i Europa på det høyeste, og en stor andel av flyktningene hadde Tyskland som mål. Her står flyktninger og migranter i kø utenfor et kontor i Berlin for å registrere seg. Tyskland tok i mot over en million flyktninger det året. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / ScanpixVis mer

700 angrep mot flyktninger i Tyskland i år

Hverdagsrasisme og voldsaksjoner fra folk på ytre høyrefløy.

Over 700 angrep mot flyktninger i Tyskland har funnet sted hittil i år, og 121 mennesker ble skadd i angrepene.

Det ble registrert 77 angrep mot flyktningmottak og boliger og 627 angrep utenfor disse, viser tall fra innenriksdepartementet, gjengitt av mediekonsernet Funke.

Dette er færre enn i første halvår i 2017 da det ble registrert 1058 angrep mot flyktninger utenfor mottak og boliger og 180 angrep mot slike bygninger.

I hele fjor ble det registrert over 2200 angrep mot flyktninger i Tyskland, mens det året før var over 3500 slike angrep som omfattet alt fra ildspåsettelse til grov vold.

- Selv om jeg er generelt glad for nedgangen siden 2016, er dette fortsatt en indikasjon på den uholdbare hverdagsrasismen og volden fra ytre høyre, sier Ulla Jelpke fra partiet Die Linke.