Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

700 år gammel gullring funnet i Bjørvika

Kan stamme fra dronning Eufemias tid.

 MY PRECIOUS:  En ring som sannsynligvis er 700 år gammel er funnet i Bjørvika. Ringen ble funnet under utgravinger i området ved Dronning Eufemias gate, og er av 24 karats gull med safir. Foto: Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU) / NTB scanpix
MY PRECIOUS: En ring som sannsynligvis er 700 år gammel er funnet i Bjørvika. Ringen ble funnet under utgravinger i området ved Dronning Eufemias gate, og er av 24 karats gull med safir. Foto: Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU) / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arkeologer har funnet en gullring som kan stamme fra tidlig 1300-tallet i Bjørvika i Oslo. Funnet er betegnet som det mest spennende som er gjort i området.

Ifølge NRK er ringen av 23 karat gull og kan stamme fra dronning Eufemias tid. På ringen sitter en granatstein.

- Det er jo kanskje den ene gangen i livet at man finner noe så fint. I denne jobben blir man jo stadig spurt om man finner noe gull. Nå kan jeg si at ja, jeg har funnet gull, forteller arkeolog Line Hovd ved Norsk institutt for kulturminneforskning.

Det pågår arkeologiske utgravinger i området i forbindelse med byggingen av den nye Follobanen. Utgravingene vil fortsette ut vinteren 2016. Gullringen skal flyttes til Kulturhistorisk museum.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!