Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 700 drept av IS øst i Syria

Ekstremistgruppa Den islamske stat skal ha slått til igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge observatørgruppen er det sikre kilder som opplyser at mange er blitt drept. Hovedandelen av dem er sivile. Omkring 100 av de drepte er krigere. Det skal være så mange som 1800 som ikke er gjort rede for.
Flere landsbyer Al-Sheitaat-stammen holder til i Deir al-Zor-provinsen, der landsbyene Ghranij, Abu Hamam og Kashkiyeh er blitt angrepet. Konflikten mellom krigerne i den islamistiske gruppa IS og al-Sheitaat, som teller omkring 70 000 mennesker, startet da IS tok kontroll over et oljefelt i provinsen tidligere i juli.

- De som ble drept er alle fra al-Sheitaat. De er blitt arrestert, dømt og drept, sier Rami Abdulrahman i observatørgruppa som jobber fra London.

Sist søndag gikk leder for stammen, sjeik Rafaa Aakla al-Raju, ut med en videobeskjed der han ba andre stammer om å støtte dem i kampene.

- Vi ber andre stammer om å støtte oss, for dere vil bli angrepet om IS bekjemper oss, sa han.

Ber USA om hjelp Samtidig tar den syriske opposisjonslederen til orde for at USA også må gjennomføre luftangrep mot islamistgruppen IS i Syria.

- Jeg ber om at FN og alle land som tror på frihet, særlig USA, om å gripe inn i situasjonen i Syria på samme måte som de har tatt tak i situasjonen i de kurdiske områdene i Irak, sier Hadi al-Bahra som leder opposisjonen.

- Målet og fienden er den samme i Irak og Syria, og det burde ikke gjøres forskjell. FNs sikkerhetsråd vedtok en resolusjon fredag der de fordømmer handlingene til opprørsgruppene i Syria og Irak.

FN: - Stans all vold Resolusjonen er ment å ramme Den islamske stat (IS), som kontrollerer deler av Irak og Syria, og al-Nusra-fronten, som er en al-Qaida-tilknyttet gruppe som er aktiv i Syria. Sikkerhetsrådet krever at begge organisasjonene stanser all vold og terrorisme og legger ned våpnene med øyeblikkelig effekt.
På den irakiske siden av grensen er USA i full gang med operasjonen der de gir våpenstøtte til de kurdiske områdene. Britene gjør som USA og Frankrike og åpner for å forsyne kurderne i Nord-Irak med våpen til bruk i kampen mot militante islamister.

Flere IS-massakre I løpet av helga er det kommet en rekke meldinger om groteske IS-massakrer. For få timer siden kom meldingene om at 312 irakere (fra folkegruppa yezidiene) skal ha blitt massakrert i den irakiske byen Kojo. Her ble også rundt 80 menn drept fredag ettermiddag.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling