- 700 drept av IS øst i Syria

Ekstremistgruppa Den islamske stat skal ha slått til igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge observatørgruppen er det sikre kilder som opplyser at mange er blitt drept. Hovedandelen av dem er sivile. Omkring 100 av de drepte er krigere. Det skal være så mange som 1800 som ikke er gjort rede for. Flere landsbyer Al-Sheitaat-stammen holder til i Deir al-Zor-provinsen, der landsbyene Ghranij, Abu Hamam og Kashkiyeh er blitt angrepet. Konflikten mellom krigerne i den islamistiske gruppa IS og al-Sheitaat, som teller omkring 70 000 mennesker, startet da IS tok kontroll over et oljefelt i provinsen tidligere i juli.

- De som ble drept er alle fra al-Sheitaat. De er blitt arrestert, dømt og drept, sier Rami Abdulrahman i observatørgruppa som jobber fra London.

Sist søndag gikk leder for stammen, sjeik Rafaa Aakla al-Raju, ut med en videobeskjed der han ba andre stammer om å støtte dem i kampene.

- Vi ber andre stammer om å støtte oss, for dere vil bli angrepet om IS bekjemper oss, sa han.

Ber USA om hjelp Samtidig tar den syriske opposisjonslederen til orde for at USA også må gjennomføre luftangrep mot islamistgruppen IS i Syria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer