Frykter omikron-utbrudd:

700 gjester varsles

Det er satt i gang en omfattende varsling av gjester etter mistanke om corona-smitte ved Norefjell Ski & Spa i helga. Mistenker at utbruddet knyttes til omikron-smitten i Oslo.

MASSETESTING: Norefjell Ski & Spa på Norefjell har satt i gang omfattende testing av ansatte som jobbet i helga. I tillegg sendes det ut varsel til alle gjester. Foto: Halvard Alvik / NTB
MASSETESTING: Norefjell Ski & Spa på Norefjell har satt i gang omfattende testing av ansatte som jobbet i helga. I tillegg sendes det ut varsel til alle gjester. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

700 gjester får beskjed om å teste seg for corona etter å ha besøkt Norefjell Ski & Spa i helga. Det bekrefter helse- og omsorgssjef i Krødsherad kommune, Anne Marit Tangen, til Dagbladet.

Ifølge Bygdeposten har fire personer som var på hotellet testet positivt på hurtigtest, og det fryktes at det dreier seg om omikron-varianten. Smitten knyttes til det mye omtalte julebordet på Louise Restaurant & Bar på Aker Brygge Brygge i Oslo, hvor mer enn 100 personer ble smittet. Flere av de smittede har fått bekreftet at de har omikron-varianten.

I tillegg har hotellet satt i gang testing av de i overkant av 80 ansatte som var på jobb, opplyser daglig leder Sjur Aalvik.

OMIKRON-SMITTE: Fredag kveld bekreftet helseetaten i Oslo kommune at det er registrert 13 smittetilfeller med omikron - alle fra det samme julebordet på Louise restaurant og bar. Reporter: Øystein Andersen. Video: Magnus Paus. Klipp: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Lite informasjon

- Det går fint. Vi vet ikke hvilken variant det er snakk om eller hvor mange som er smittet. Vi følger beskjedene vi får fra kommunen, og så langt har alle ansatte testet negativt på hurtigtest. Vi venter nå på PCR-testsvarene, sier Aalvik.

Kommunen og hotellet følger for tida de nasjonale restriksjonene, da kommunen ikke har innført ytterligere tiltak.

- Kommunen sender nå ut varsel til aktuelle gjester, mens vi tar oss av de ansatte. Vi krysser fingrene for at dette går bra, sier Aalvik.

Assisterende direktør i Helsedirektoratet Espen Nakstad forteller om omikron-smitten på julebordet på Louise i Oslo. Vis mer

Ingen nye tilfeller

Folkehelseinstituttet har mandag ikke fått meldt nye bekreftede omikron-smittede, men får mange meldinger og tilsendte prøver som de går gjennom fortløpende.

- Det at vi i dag ikke har noen nye tilfeller som er bekreftet positive for omikron-varianten, betyr ikke nødvendigvis at det ikke er flere tilfeller. Vi får fortløpende tilsendt nye prøver som vi analyserer så fort som mulig, og tar sikte på daglige oppdateringer om bekreftede omikron-tilfeller i Norge, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI).

Det er ikke kommet inn prøver til analyse ved nasjonalt referanselaboratorium i FHI i helga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer