700 innestengt etter ras

Stengt vei isolerer folk i Torsken kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 700 mennesker er innestengt på grunn av flere ras i Torsken kommune på Senja.

- Veien er stengt to steder etter ras på riksvei 86, fra Gryllefjord og Torsken. Blant annet er veien opp til vannforsyningen der sklidd ut på riksveien, sier ordfører i Torsken kommune, Hans Peder Pedersen til Dagbladet.no

Det er dårlig vær i området, noe som gjør det vanskelig å komme seg ut fra området.

- Eneste veien ut nå er sjøveien, men det dårlige været gjør det umulig. Dersom det skjer noe akutt, må man ut med helikopter. Men det er meldt dårligere vær utover ettermiddagen, opp mot liten storm, og da blir alle helt isolert, sier Pedersen.

Rasene gikk i går kveld. Ingen biler skal ha vært involvert og ingen er skadd.

- Akkurat nå er vegvesenet og NCC, som har vedlikeholdsansvaret på veien, på stedet. Geologer skal vurdere hvorvidt det er fare for flere ras så fort det er dagslys nok til det.

Det er lege i Torsken, men dersom det blir behov for mer akutt hjelp, må man ut.

- Jeg skal ha kontakt med Beredskapsavdelingen hos Fylkesmannen i Troms utover dagen,, men akkurat nå ser vi det bare an. Det er mange pendlere som ikke kommer seg på jobb, og det er mange som skal reise hjem.

Riksveien er dekket med sand, jord og stein, og det er ennå usikkert om den har fått skader av rasene. Langs veien renner det elver av vann, men vannforsyningen i Gryllefjordbotten skal ikke være rammet.