Australia:

- 700 meter med søppel

I Australia er det sendt ut 30 flomvarsler denne uka. Ekstremvær skaper ikke bare problemer for befolkningen i området. Det viser også ekstreme mengder søppel som er kastet i elvene.

FLOM: Den 960 kilometer lange elva i New South Wales, Australia har hatt enorme vannmengder de siste to åra. Foto: Google earth
FLOM: Den 960 kilometer lange elva i New South Wales, Australia har hatt enorme vannmengder de siste to åra. Foto: Google earth Vis mer
Publisert

Det er utstedt 30 flomvarsler i sørøst i Australia, i New South Wales, denne uka og bønder venter på avlstap, ruinerte veier og byer, skriver australske Canberra Times.

Det var snart to år siden flommene feide over områdene i Australia. Det har gjort landbruksområdene rundt elvene ubrukelig - og skapt krise for bøndene, skriver avisa.

Til The Guardian forteller bøndene Kate og Rod Mildner forteller at de har mistet inntektsgrunnlaget da landet deres har vært dekket av vann.

- Vi kan ikke gjøre noe for øyeblikket før et av vassdragene som går gjennom området vårt synker nok til at vi kan få jordbruksbestanden over det, sier Kate Mildner til avisa.

Paret hadde 1500 storfe på eiendommen, men har solgt en tredjedel.

Paret anslår at 95 prosent av eiendommen deres vil bli oversvømmet i denne ukas flom.

GIFTIGE SOPPER: Nå er det sesong for sopp, men om du ikke vet hva du plukker, kan det får alvorlige konsekvenser. Video og reporter: Maja Walberg Klev/ Dagbladet TV. Vis mer

Det er ikke bare landbruksområder som blir rammet av flommen. Ifølge Mildner, som også er leder av en miljøorganisasjon, ha en «massiv flåte» av søppel, rusk og tømmer. De har brukt uker på å plukke opp søppelet som ble skylt ut på elvebreddene etter den siste store flommen.

Mildner forteller at søppel-flåten var «enorm».

- Den er 700 meter lang. Alt er i elva og lager erosjon i elvebreddene. Det er mye snakk om plastikk i havet, men lite om plastikk og søppel i ferskvannet. Man ser det etter en flom, sier hun til The Guardian og legger til:

- Plastikk kommer gjennom hele systemet vårt.

En talsperson for det statlig organet som har ansvar for vannforsyningen i området, Tony Webber, sier at det er «utfordrende med ekstremvær og klimavariasjoner», skriver The Guardian.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer