700 oljejobber forsvinner i FMC Tchnologies: - Dette blir tøft

Årsaken er fallet i oljeprisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt 500 av disse er ansatt ved fabrikken i Kongsberg, og rundt 200 er ansatt i Subsea Service i Ågotnes.
 
Årsaken er situasjonen i oljebransjen, sier administrerende direktør Rune Thoresen i FMC til Dagbladet.

- Dette er en trist dag for bedriften. Dette kommer som et sjokk for mange, det er det ikke noe tvil om, fortsetter Thoresen, som vil avholde et allmøte på onsdag i alle avdelinger.

FMC Technologies utvikler, produserer og tilbyr tjenester på systemer og produkter for olje- og gassindustrien, ifølge Wikipedia. De er en av mange bedrifter som har opplevd svært tøffe tider i kjølvannet av oljeprisens fall.

I går meldte Aibel at de kutter 500 stillinger.

For mange ansatte - Vi er på lik linje med alle andre berørt av markedssituasjonen og aktivitetsnivået. Det slår nå inn også inn hos oss, sier Thoresen til NRK.

Thoresen sier til Dagbladet at bedriften har vært nødt til å kutte fordi antall ansatte i bedriften er basert på et mye høyere volum enn det nåværende prognoser viser.

Oljevirksomheten, som også i fjor varslet kutt, har ansatte blant annet i Kongsberg, Asker, Bergen, Florø og Stavanger. Alle kontorene vil nå bli berørt.

- Dette blir tøft - Dette er en prosess som er utviklet på et styremøte i dag på bakgrunn av nye prognoser, sier Thoresen, som informerer om at nedbemanningsprosessen vil bli avsluttet 30. juni.

Han har ikke lyst til å diskutere sluttpakker ennå ettersom bedriften ennå er inne i forhandlinger om dette. Han ønsker heller ikke å gå inn på hvilke eksakte type stillinger som er mest berørt.

- Dette blir tøft for mange rundt om i lokalsamfunnene, sier Thoresen.