7000 må teste seg for HIV og hepatitt B og C etter skrekkfunn hos tannlege

- Det så rent og pent ut på overflaten.

STENGT: Tannlegeklinikken ble stengt etter razziaen. Foto: Reuters / NTB scanpix
STENGT: Tannlegeklinikken ble stengt etter razziaen. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Enkelte sliter med tannlegeskrekk. Det kan være mange relativt dårlige og gode grunner til det. Men noen ganger dukker det opp historier som kan få selv den mest bor- og fyllingsvante til å kjenne det ise litt i jekslene. Slik er det trolig for rundt 7000 innbyggere i Tulsa i Oklahoma i USA.

De har nemlig fått beskjed om at de må teste seg for hiv og hepatitt B og C, etter en razzia på tannlegekontoret til Scott Harrington (64), melder CNN.

Fikk hiv Helsemyndighetene gikk til aksjon etter at en pasient som ikke hadde noen kjente risikofaktorer ble smittet med både hapatitt C og hiv. Det viste seg at pasienten trolig ble smittet på omtrent samme tidspunkt som han var til behandling hos Harrington, melder AP.

Det de fant beskrives som en «perfekt storm» av smittefarlige elementer: Det var rustent utstyr. Gamle medisiner (en av dem gikk ut på dato i 1993). «Uautorisert personell» kunne sette bedøvelser. Og det skal ha vært store mangler ved desinfiseringsrutinene. I tillegg avdekket inspektørene at det skal ha blitt brukt morfin på pasienter så seint som i 2012, selv om dette ble forbudt i 2009.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer