7000 tatt til fange

USA skal avhøre 7000 Taliban- og al-Qaida-soldater som er tatt til fange i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Avhørene skal bringe på det rene om fangene bare var Taliban- og al-Qaida-sympatisører, eller om var betrodde medarbeidere og sitter på viktig informasjon, sa Kenton Keith på en pressekonferanse i Islamabad i Pakistan i dag, melder CNN.

Amerikaneren Keith er talsmann for de allierte styrkene i krigføringen i Afghanistan, og USAs tidligere ambassadør til Qatar.

I løpet av de ti ukene USA og allierte har bombet og jaget Taliban- og al-Qaida-soldater i Afghanistan, har antallet krigsfanger variert.

- Situasjonen endrer seg nærmest fra time til time, men jeg tror det siste antallet krigsfanger er 7000, sa Keith ifølge nyhetsbyrået Ananova.

Bombene faller

Etter tre dagers opphold i luftangrepene falt det igjen amerikanske bomber over Tora Bora-fjellene i østlige Afghanistan i dag.

I lø pet av de tre siste dagene har fly foretatt rekognosering i området, mens fotsoldater har gått gjennom hulekomplekser man antar er blitt brukt av bin Ladens al-Qaida-soldater.

Etter at al-Qaida ble mer eller mindre nedkjempet forrige helg har USA vært på menneskejakt etter Osama bin Laden og hans nærmeste medarbeidere.

Foreløpig vet ingen hvor den styrtrike saudieren oppholder seg.

FANGER: Taliban-fanger bak lås og slå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer