700.000 isolert av flom

Sykdom og sult truer nesten 700.000 mennesker som er isolert av flomvann i den indiske delstaten Assam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykdom og sult truer nesten 700.000 mennesker som er isolert av flomvann i den indiske delstaten Assam.

17.500 landsbyer er oversvømt i Assam, etter en uke med kraftig regn. Vannstanden i elven Brahmaputra har steget over farenivået, og ministeren for flomkontroll i Assam sier situasjonen er blitt verre i løpet av natt til lørdag.

Indiske myndigheter hevder at det i løpet av kort tid kan bli mangel på mat i de berørte områdene, dersom ikke ødelagte veier og broer snart blir reparert.

Veiforbindelsen til distriktet Dhemaji har vært brutt siden begynnelsen av uken, på grunn av vann som oversømmer motorveiene.

En representant for helsedepartementet i Assam sier det er fare for at vannbårne sykdommer bryter ut i de oversvømte områdene.

Regntid

India er nå inne i monsuntiden, og værmeldingene for de nærmeste dagene varsler mer regn. Brahmaputra stiger fortsatt, og myndighetene i Assam har bedt hæren om å forberede seg på å hjelpe politiet, paramilitære enheter, grupper for katastrofehåndtering og sivile myndigheter med flomarbeidet.

Også Filippinene er rammet av flom på grunn av kraftig monsunregn. Rundt 310 familier skal være evakuert fra hovedstaden Manila, ifølge myndighetene. Én person skal være omkommet.

(NTB-AFP)

<B>FLOM:</B> Innbyggere i Samarjan i Dhemaji distriket i staten Assam i India forserer vannmassene på vei til tørrere områder.
<B>VANNMASSER:</B> Store vannmaser skaper problemer i Manila, hovedstaden på Filippinene. Hundrevis er evakuert og en ti år gammel gutt druknet.