Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

71-årig pappa planla å drepe advokater og takstmenn

Ville hindre at datterens hus ble tvangssolgt.

PARAT: Spesialstyrker omringet huset der 71-åringen hadde forskanset seg, og pågrep ham etter tre timer. På bildet ses en av de drepte mennene, som ble skutt mens han prøvde å flykte. Foto: BJÖRN MAYER/REUTERS/SCANPIX
PARAT: Spesialstyrker omringet huset der 71-åringen hadde forskanset seg, og pågrep ham etter tre timer. På bildet ses en av de drepte mennene, som ble skutt mens han prøvde å flykte. Foto: BJÖRN MAYER/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tyske 71-åringen som tirsdag ettermiddag skjøt fire mennesker, hvorav tre døde, handlet ikke i affekt; til politiet har han forklart at han planla å drepe advokatene og takstmennene som skulle avtale tvangssalg av datterens hus, skriver Bild.

- Jeg ville straffe dem som har sørget for å trekke dette ut i tid, har 71-åringen, som identifiseres som Hans P., uttalt.

Bildeserie fra pågripelsen på Rheinische Posts nettutgave

Tatt etter tre timer
Pensjonisten ble pågrepet av politiets spesialstyrker etter å ha forskanset seg i huset i tre timer. Før det hadde han skutt to advokater og to takstmenn med til sammen ti kuler fra pistolen han hadde med til møtet.

Datteren, Barbara (44), eier huset sammen med sin fraskilte ektemann og har i de tre åra siden ekteskapsbruddet bodd i huset i småbyen Schwalmtal i Nordrhein-Westfalen. Tirsdag skulle rammebetingelsene for et tvangssalg avtales - men den 71-årige faren ville altså ikke ha noe av det.

Til stede på møtet var Barbara, hennes advokat, eksmannens advokat, to takstmenn samt Hans P. og kona (67). Barbaras eksmann Hans K. dukket ikke opp, og det har vært spekulert på om dette var grunnen til at 71-åringen klikket. Nå avskrives denne teorien.

En nabo forteller hvordan hun så Hans P. kaldblodig skyte de fire mennene.

- Uten å fortrekke en mine skjøv han beinet på et av likene til side for å lukke døra, forteller Anne Finke (71) til Bild.

«HVORFOR?»: Blomster og lys er lagt ned utenfor huset i det velstående strøket i småbyen Schwalmtal nær Düsseldorf. Foto: LENNART PREISS/AFP/SCANPIX
«HVORFOR?»: Blomster og lys er lagt ned utenfor huset i det velstående strøket i småbyen Schwalmtal nær Düsseldorf. Foto: LENNART PREISS/AFP/SCANPIX Vis mer

Bare den ene takstmannen (50) overlevde og ligger hardt skadd på sykehus.

Medskyldige?
Barbara og moren ble i går brakt inn til avhør. Etterforskerne mistenkte at de kan ha visst om Hans P.s planer på forhånd.

- Jeg tror bestefar planla drapene, og at min mor visste om planene, sier Barbaras sønn Christoph K. (18) til Bild.

Barbara og moren ble imidlertid dimittert etter avhørene; politiet fant ikke noen grunn til å tro at de hadde visst om faren og ektemannens planer.

71-åringen har fra før en lang historie med vold; blant annet har han en dom på seg for å ha slått ned et familiemedlem med ei baseballkølle.

Nå er han siktet for tre drap og et drapsforsøk.

Det spekuleres imidlertid på om Hans P. noensinne vil måtte sone; han er alvorlig syk med diabetes og trenger behandling. Derfor tviler mange på at han vil klare å gjennomføre rettssaken.

- Vi går ut fra at vi vil kunne medisinere ham slik at det lar seg gjøre, sier overstatsadvokat i Nordrhein-Westfalen, Peter Aldenhoff.

MORDVÅPENET: Pistolen Hans P. (71) brukte for å drepe tre mennesker, en 9-millimeters pistol. Ti skudd ble avfyrt med presisjon. Foto: POLITIET/EPA/SCANPIX
MORDVÅPENET: Pistolen Hans P. (71) brukte for å drepe tre mennesker, en 9-millimeters pistol. Ti skudd ble avfyrt med presisjon. Foto: POLITIET/EPA/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling