71-åring slått ned med åre og kastet på sjøen av raner

På Nøtterøy i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En  71 år gammel mann ble slått ned, kastet i havet og fraranet båten sin på Knarberg på Nøtterøy rundt 11-tiden i formiddag.

- 71-åringen var på vei fra landstedet sitt på Bjerkø over til Knarberg, da han fikk øye på noe aktivitet i ei hytte som noen venner av mannen eier, opplyser operasjonsleder Petter Aronsen ved Vestfold politidistrikt.

- Da han kom fram til hytta, kom en mann løpende mot ham. Denne mannen slo ham, blant annet med en åre, før han så kastet 71-åringen i vannet, sier Aronsen til Dagbladet.no.

Overfallsmannen stakk deretter fra åstedet i 71-åringens båt. 71-åringen greide å svømme i land, og fikk hjelp av en annen båt ankom hytta like etter.

- 71-åringen ble kjørt med ambulanse til legevakten i Tønsberg. Han hadde nesebrudd, sydde en kuttskade i den ene hånden, og var generelt kraftig forslått i ansiktet. Mannen er nå tatt hånd om av pårørende, men det er klart at dette er et alvorlig forhold, sier Aronsen.

Politiet har bistand fra politihelikopter og redningsskøyta Finstad Ferd i jakten på gjerningsmannen.

Den mistenkte skal være en kraftig, blåkledd mann i 50-årene, rundt 1,80-1,85 meter høy og med mørkt hår. Den stålne båten er en hvit 16-fots Hansvik med registreringsnummer ABE 995, og har en 25 hesters Yamaha påhengsmotor.