71-åringene Steve og Robert skal seile fra Norge til USA. Har fått redningshjelp sju ganger

- Reisen er ikke over.

PÅ BÅTTUR:  Kameratene og 71-åringene Steve Shapiro og Robert Wiese er på vei fra Norge til USA med båt. På veien har de blitt hjulpet av redningsmannskaper sju ganger og endt opp i et titalls aviser. Nå har de kastet loss igjen - og er på vei mot USA fra England. Foto: Privat
PÅ BÅTTUR: Kameratene og 71-åringene Steve Shapiro og Robert Wiese er på vei fra Norge til USA med båt. På veien har de blitt hjulpet av redningsmannskaper sju ganger og endt opp i et titalls aviser. Nå har de kastet loss igjen - og er på vei mot USA fra England. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amerikanerne Steve Shapiro (71) og Robert Wiese (71) har en drøm, som amerikanere flest. De skal nemlig seile fra Norge til USA med båten «Nora».

I juli i fjor startet ferden, og siden har de fått bistand fra redningsmannskaper hele sju ganger. Men nå har gutta kastet loss igjen.

- Vi er på vei over til USA. Reisen er ikke over, sier Steve Shapiro til Dagbladet fra båten.

Blitt reddet i Norge Shapiro er manusforfatter og bokforfatter, mens makkeren Bob Weise er Vietnam-veteran og tidligere helikopterpilot. De to har det siste døgnet dukket opp i alt fra irske The Times til BBC.

Tirsdag ble de nemlig tauet inn til Cornwall av engelske redningsmannskaper, som hadde reddet de to 71-åringene to ganger på tre dager, skriver BBC.

- Vi startet i Florø i en 38 år gammel Colin Archer Gaff-kutter. Vi ble dirigert rundt et kabelleggingsfartøy og kjørte over ei fiskeline, sier Shapiro til Dagbladet.  

Det endte med propellproblemer, en liten lekkasje og ingen strøm. 71-åringene ba om hjelp, Det norske redningsselskapet (RS) svarte og «Nora» ble tauet tilbake til Florø.   Seilet mot vinden Men de stoppet ikke der. Turen gikk til Shetlandsøyene og Lerwick, hvor de håpet på en endelig reparasjon. Der var det imidlertid ingen hjelp å få, så 71-åringene satte kursen mot Inverness i Skottland. Kystvakta skriver på sine sider at de to gikk på grunn på vei inn i havna i Helmsdale den 31. august i fjor og måtte taues.    - Vi seilet mot vinden og stoppet opp, og ble spurt om vi ville bli tauet tilbake til Lerwick eller fortsette mot Iverness. Da de så lekkasjen, insisterte de på å la dem taue oss til Wick (i Skottland, journ.anm.), sier Shapiro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer