Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

72-åring sendte hvitt pulver til Blair

Konvoluttene inneholdt sukker, ugressdreper og avføringsmiddel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I fjor sendte Shirley Rita Freed (72) brev og pakker med hvitt pulver til den britiske statsministeren og hans familie.

Pakkene inneholdt ikke miltbrannsporer, men Freed ble tiltalt for å ha sendt falske pakker «med det formål å få folk til å tro pakkene inneholdt en giftig substans som var farlig for helsa». Det skriver BBC News.

Freed skal også ha sendt en pakke med hvitt pulver til helseminister Patricia Hewitt og parlamentsrepresentant Ann Clwyd.

Sendte trusselbrev til statsministerens sønn

Tony Blair sin eldste sønn, Euan Blair (22), skal ha fått et brev fra Freed den 16. mai i fjor. Sky News skriver at konvolutten inneholdt et kort, en håndskreven lapp og ugressmiddelet natriumklorat. Det vites ikke hva som sto på kortet eller på lappen.

I måneden som fulgte, mottok statsministerens kone Cherie Blair en konvolutt med ugressmiddel, sukker og avisbiter.

I september sendte den 72-årige kvinnen sukker og ugressmiddel til Tony Blair og Patricia Hewitt, mens helseministeren fikk tilsendt en konvolutt med avføringsmiddel.Arresterte 64-årig mann
Freed ble arrestert i mai i år sammen med en 64 år gammel mann. Politiet mistenker at mannen «kom med falske trusler om giftige stoffer». Det er foreløpig ikke tatt ut tiltale mot mannen, som nå er løslatt mot kausjon.

Også Freed ble sluppet løs mot kausjon i dag. Hun skal i retten den 29. juni for brudd på den britiske anti-terrorismeloven og sikkerhetsloven fra 2001.

FIKK AVFØRINGSMIDDEL I POSTEN: Helseminister Patricia Hewitt.
FAMILIEN BLAIR FIKK TRUSSELBREV I POSTEN: Scotland Yard fryktet at det hvite pulveret i brevene innholdt miltbrannsporer, men innholdet viste seg å være ufarlig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling