Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

72 Umoe-ansatte må gå på Averøya

72 arbeidere ved Umoe Olje og Gass (UMOG) i Averøy kommune på Nordmøre ble sagt opp i dag. Lav oljepris og tom ordrebok er årsaken til at UMOG bare beholder 40 av de 112 ansatte ved bedriften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Stemningen er svært dyster, og vi er litt forbannet, sier klubbleder i Jern og Metall, Erling Andersen. De fleste av oppsigelsene vil ramme hans klubbkamerater, og ifølge Andersen er mange for gamle til å kunne få noen ny jobb.

- Ingen framtid

Fagforeningene ved UMOG har vært i samtaler med ledelsen siden midten av januar, da det ble kjent at mange av arbeidsplassene var i fare.

- Vi hadde håpet at våre ideer nådde fram, sier Andersen. Blant annet foreslo klubben å leie ut noen ansatte midlertidig, mens resten ble permittert. Dermed kunne bedriften beholde arbeiderne i påvente av bedre tider. Dette forslaget ble ikke tatt til følge.

- Ledelsen ser ingen framtid her for de ansatte, konkluderer klubblederen.

Vanskelig

UMOG ansatte 40 personer seinest i fjor. Andersen regner med at disse blir de første som må gå. I dag var det stor møtevirksomhet i bedriften, og det er ennå ikke klart hvilket tilbud arbeiderne vil få.

- Men det blir neppe pakker som de får i oljeselskapene. Vi blir nok sendt rett ut porten, mener Andersen. Han håper det vil være plasser å tilby noen av de oppsagte ved andre avdelinger i Umoe-konsernet, for eksempel i Haugesund.

- Men det er vanskelig overalt. Flere av utbyggingsprosjektene på sokkelen er utsatt, så jeg ser for meg en vanskelig framtid, sier Erling Andersen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media