STOPPET: Et strømbrudd førte til full stans i mange av skiheidene i trysilfjellet i ettermiddag, melder Østlendingen. 


Illustrasjonsfoto: Ola Matsson
STOPPET: Et strømbrudd førte til full stans i mange av skiheidene i trysilfjellet i ettermiddag, melder Østlendingen. Illustrasjonsfoto: Ola MatssonVis mer

7200 skiturister rammet av strømbrudd i Trysilfjellet

Ble sittende fast i skiheiser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et strømbrudd har ført til full stans i skiheiser i Trysilfjellet.

Hele 7200 skiturister er rammet av strømbruddet, melder Ostlendingen.

Ute av heisene Store deler av sørsida av Trysilfjellet skal være rammet. Både Fjellekspressen og Litrekket, to av stolheisene på sørsida av Trysilfjellet var fulle av folk da strømbruddet inntraff ved 13.50-tida i ettermiddag.

Ostlendingen skriver at de som befant seg i skiheisene da strømmen gikk, har kommet seg ut av disse i god behold. Flere dieselaggregater sørget for at heisene kunne starte opp igjen lenge nok til at alle kom seg ut, skriver avisa.

- Problemer hos strøømleverandør Driftsjef Jan Linstad i Trysilfjellet opplyser overfor Dagbladet at det jobbes på spreng for å få alle heisene igang igjen.

- Strømleverandøren vår har problemer, og det går utover heisene. De stopper. Vi har fått igang noe, men fortsatt er det en del linjer som ikke er hele, sier Linstad til Dagbladet.

Han mener langt fra alle de 7200 gjestene er rammet av strømbruddet.

-  Det stemmer ikke at så mange gjester er rammet. Vi har 7200 gjester i anlegger i dag, mange av disse kjører på ski, sier han.

- Utenfor vår påvirkningskraft Ifølge Linstad er det klokka 15.30 ni skiheiser som står grunnet strømbruddet.

- Vi er i dialog med strømleverandøren, og har ambisjoner om at alle heisene skal kjøre, men dette er utenfor vår påvikningskraft akkurat nå. Og selv om det er noen heiser som står, er det 22 heiser som går, sier han.

- JOBBER PÅ SPRENG: Ifølge driftsjef Jan Linstad  i skianlegget i Trysil er det klokka 15.30 ni skiheiser som står som følge av strømbruddet. Linstad sier til Dagbladet at det jobbes på spreng med å få alle heisene igang igjen. FOTO: Arnold Bakken Aasheim
- JOBBER PÅ SPRENG: Ifølge driftsjef Jan Linstad i skianlegget i Trysil er det klokka 15.30 ni skiheiser som står som følge av strømbruddet. Linstad sier til Dagbladet at det jobbes på spreng med å få alle heisene igang igjen. FOTO: Arnold Bakken Aasheim Vis mer