721 bulgarere til Norge

I alt 721 asylsøkere fra Bulgaria er registrert ved transittmottaket for asylsøkere på Tanum i Bærum siden 1. juni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hovedstrømmen av asylsøkere er kommet de siste fjorten dagene, men vi begynte å merke starten på flyktningstrømmen fra Bulgaria omkring 1. juni, sier daglig leder ved Røde Kors Tanum, Øystein Gussgard, til NTB.

Transittmottaket på Tanum har i alt registrert 721 asylsøkere med bulgarsk statsborgerskap siden 1. juni.

Strømmen av bulgarske asylsøkere har fortsatt de siste dagene. Siste døgn, fram til torsdag morgen, er 21 bulgarere i tillegg til 50 andre asylsøkere registrert.

I dag kom først 31 personer til transittmottaket i 9.30-tiden. Timen etter kom ytterligere 48 personer. Men ifølge Gussgard er strømmen av asylsøkerne ikke lenger noe problem å håndtere.

De fleste av de 721 registrerte asylsøkerne fra Bulgaria er fordelt på Omsrud asylmottak på Jessheim, Lysaker asylmottak, Torshov asylmottak og Løren mottak i Sinsenveien i Oslo i tillegg til Østfold sivilforsvarsleir i Våler og Liertoppen sivilforsvarsleir.

De 79 asylsøkerne som kom til Norge i formiddag er blitt plassert i de to sistnevnte mottakene.

Til sammen har 38 bulgarere så langt fått avslått sine søknader om asyl.

Utlendingsdirektoratet behandlet i går og i dag til sammen 29 søknader som gjelder for 38 av de bulgarske asylsøkerne. Samtlige har fått avslag med begrunnelse om at søknadene var grunnløse, ifølge Menahem Paz, informasjonskonsulent i Utlendingsdirektoratet.

De 11 første bulgarerne fikk melding om avslag allerede i går. Da hadde også 49 av de bulgarske asylsøkerne trukket søknadene sine om asyl.

(NTB)