729 nye coronasmittede siste døgn – høyeste siden januar

Det siste døgnet er det registrert 729 coronasmittede i Norge. Det er det høyeste daglige smittetallet siden starten av januar.

ØKNING: De siste sju dagene er det registrert 2977 nye smittetilfeller i Norge, og 3,8 millioner coronatester er til nå utført i landet. Foto: Heiko Junge / NTB
ØKNING: De siste sju dagene er det registrert 2977 nye smittetilfeller i Norge, og 3,8 millioner coronatester er til nå utført i landet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Økningen er på 549 flere smittetilfeller enn dagen før og 503 flere enn samme dag i forrige uke.

Det daglige smittetallet har ikke vært så høyt siden 7. januar, viser Folkehelseinstituttets (FHI) oversikt. Da ble det registrert 735 nye tilfeller. Flest registrerte smittetilfeller kom 4. januar med 936.

Ved midnatt natt til tirsdag er det registrert til sammen 71 735 coronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

PÅSKEN: Assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad, svarer på lesernes spørsmål. Dette kan han si om årets påske. Vis mer

Flere i januar

I februar ble det totalt registrert 8409 smittede i Norge. Det er en nedgang fra januar, da 13 145 ble rapportert smittet av covid-19.

De mest smittsomme månedene under pandemien så langt er november og desember med henholdsvis 15 482 og 13 520 tilfeller.

De siste sju dagene er det registrert 2977 nye smittetilfeller i Norge, og 3,8 millioner coronatester er til nå utført i landet.

Det er generelt en forsinkelse på én til to dager på prøvesvarene, og færre blir generelt registrert smittet i helgene enn på ukedager.

INTIMT: En rekke videoer og bilder på sosiale medier av en fest med tidligere «Farmen»-deltakere har skapt reaksjoner. Vis mer

Flere innlagte

I alt 328 073 personer har fått første dose av coronavaksinen, og 161 568 personer har fått andre dose.

102 coronapasienter var mandag innlagt på sykehus. Det var sju flere enn dagen før.

Til sammen er 623 coronasmittede personer døde i Norge siden mars i fjor, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

64,0 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer