73-åring lå død i 1,5 år

En 73-årig kvinne i Lund, Sverige, lå død i leiligheten sin i ett og et halvt år. Verken naboer eller familie hadde meldt kvinnen savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da en sykkel forsvant fra Sunnanvägen i Sverige lovet eieren en finnerlønn. Da den 73-årige kvinnen døde i en leilighet - som lå i samme gata - ble hun liggende død uten at noen savnet henne. I ett og et halvt år.

- Vi har alle et medmenneskelig ansvar. Sverige har mye å lære av andre kulturer der man er bedre til å ta vare på menneskene, sier Ann-Sofie Frånberg, forvaltningssjef for omsorgen i Lund, til Aftonbladet.

Politiet i Lund åpnet leiligheten 14. desember i fjor. Et vindu hadde stått på gløtt og en fire meter lang kvist fra en klatrevekst hadde søkt seg inn i varmen og vokst seg stor i leiligheten. I boligen ble 72-åringen funnet sammen med to katter. Innenfor ytterdøren lå 50 kilo reklame, som viste at kvinnen har ligget død siden sommeren 1999.

Aftonbladet har snakket med kvinnens naboer for å finne ut hvem den avdøde var.

- Hun var ikke kjent av oss. Vi visste helt enkelt ikke at hun fantes, sier Frånberg.

Kvinnen ble født i 1927, i en mindre svensk by. Da hennes far døde, flyttet hun sammen med sin mor til Lund. En nabo beskriver kvinnen som en snill liten tante som hilste i trappen, men som ikke var spesielt pratesyk. Andre beskriver henne som folkesky og mener at det var hennes valg å ta avstand fra sine omgivelser.

(Dagbladet.no)