DØDE: Her i det idylliske boligfeltet ovenfor Høgskolen i Finnmark skjedde påkjørselen i grålysningen torsdag morgen. Foto: Johan Mathis Gaup
DØDE: Her i det idylliske boligfeltet ovenfor Høgskolen i Finnmark skjedde påkjørselen i grålysningen torsdag morgen. Foto: Johan Mathis GaupVis mer

74-åring ble påkjørt av sin egen sønn og døde

Sønnen: - Det er bare dypt tragisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 74 år gammel mann ble påkjørt og drept i Kautokeino tidlig i dag morges. Politiet mottok melding om hendelsen klokka 04.45, og nå er sønnen i 50-åra siktet for uaktsomhet etter påkjørselen i Kautokeino.

- Han skulle på et sykehusbesøk i Hammerfest, og jeg hadde avtale om å møte ham klokka 04.30 for å kjøre ham til bussen. Egentlig skulle han ha vært på sykehuset på onsdag, men da ble vi for seine. I går var vi litt for tidlig ute, og en rekke uheldige omstendigheter og tilfeldigheter resulterte i denne tragiske situasjonen, sier sønnen til Dagbladet.

Det var Nordlys som først skrev om saken.

Sønnen bor to hus nedenfor faren, og han forteller at faren vanligvis sittet inne i huset og ventet til han kom for å hente ham. Da ulykka skjedde skal mannen ha ligget i veibanen rett rundt en uoversiktlig sving.

- Jeg så ham ikke i det hele tatt. Jeg kjørte over noe som jeg trodde var en isklump. Etter at jeg hadde rygget inn til huset så jeg at stokken hans lå brukket borte på veien. Da skjønte jeg hva som hadde skjedd. Dette er bare dypt tragisk, sier sønnen.

- Jeg har mistet min far, og de fem barnabarna har mistet sin bestefar. Det er ikke til å tro, sier han.

Kjørte sakte Sønnen forteller at det var ekstremt høye brøytekanter i boligfeltet, og at området er uoversiktlig. Flere skal ha reagert på brøytekantene, og fryktet at det kunne skje en ulykke.

- Jeg kjørte veldig sakte, nesten i gangfart, men det er en knapp sving som er umulig å se rundt. Han må ha vært i blindsonen, sier sønnen.

Tragisk utfall - Så langt har vi siktet ham for uaktsomhet i forbindelse med ulykken. Det er en trafikkulykke med tragisk utfall, men siktelsen kan bli endret, sier etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen i Vestfinnmark politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har beslaglagt den siktedes førerkort og personbilen han kjørte. Sjåføren er ikke pågrepet og ble ikke tatt inn til lensmannskontoret, men avhørt på stedet.

Naturlig forklaring - Det er en naturlig forklaring på at begge var våkne på tidspunktet påkjørselen skjedde. Det er tatt en rutinemessig blodprøve av mannen, men det er ikke mistanke om promille eller annen rus, sier han.

Det blir ikke noe nytt avhør av den siktede de nærmeste dagene.

- Nå konsentrerer vi oss om rundspørringen på stedet og eventuelt andre vitner som kom til. I tillegg skal det gjøres tekniske undersøkelser av bilen, sier Mikalsen.

Foreløpig er det ingen vitner til hendelsen.

- Er det noen som har sett selve påkjørselen, må de kontakte politiet. Men vi føler at vi har kontroll over dette etter at vi foretok rundspørringen i boligfeltet, sier etterforskningslederen.

Lensmannen i Kautokeino Klemet Klemetsen bekrefter sønnens forklaring.

- Det han har forklart er at avdøde skulle kjøres til en bussholdeplass for så å ta bussen til et planlagt sykehusbesøk, sier Klementsen til Dagbladet.

Den omkomne er nå sendt til Tromsø og skal obduseres for å finne dødsårsaken.