- 74-åring ble slått over bord med åre

28-åring siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 28-årig mann sitter nå i arresten i Jørpeland utenfor Stavanger etter at han skal ha slått en 74-åring over bord med ei åre i går kveld. Den eldre mannen ligger kritisk skadd på sykehus etter at han havnet i vannet og angivelig ble forlatt av 28-åringen, skriver Aftenbladet.no.


- Kranglet

Øyenvitner forteller til regionsavisa at 28-åringen, 74-åringen og en 23-årig kvinne - alle synlig beruset - la ut fra havna i Jørpeland i en åpen båt i 19-tida, på vei til Jørpelandholmen et stykke unna, men at de umiddelbart begynte å krangle.

Etter hvert skal det ha kommet til håndgemeng, og 28-åringen skal ha blitt sett mens han slo 74-åringen med den nevnte åra slik at han havnet i vannet.

74-åringen, som i likhet med de andre ikke hadde på seg redningsvest, prøvde å svømme til land, mens båten fortsatte i motsatt retning. Etter en stund gikk han tom for krefter og ble liggende livløs i vannet.

Politiet raske

Lensmannskontoret for Strand og Forsand har imidlertid tilhold i havna, og var raskt ute med båt for å hjelpe mannen, som ble fraktet til Stavanger universitetssjukehus etter hjerte- og lungeredning.

De to i båten ble pågrepet og satt i går kveld i politiets forvaring, men kvinnen ble løslatt og har nå status som vitne i saken. 28-åringen er siktet for å ha etterlatt 74-åringen i en hjelpeløs tilstand, og skal etter planen avhøres i morgen.

- 74-åring ble slått over bord med åre

Ved midnatt opplyste sykehuset at mannens skader er alvorlige, og at tilstanden er stabil.