Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

74-åring fengslet for hallikvirksomhet

Bergenseren er siktet for hallikvirksomhet og medvirkning til at HIV-smitte kunne bli spredt til flere kunder i en sauna i Bergen.

BLANT BEVISENE: Denne kondomboksen på veggen er et av bevisene i saken. Foto: Politiet
BLANT BEVISENE: Denne kondomboksen på veggen er et av bevisene i saken. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||BERGEN (Dagbladet): - Vi anser denne saken som svært alvorlig og er fornøyd med at siktede ble fengslet, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til Dagbladet.

Politiet i Bergen slo til mot Tropic Sauna og solstudio i Sandviken i Bergen onsdag. Ti kunder som var tilstede ble tatt med av politiet. Stedet skal i hovedsak ha vært et møtested for homofile.

Flere beslag- Vi har gjort beslag av forskjellig utstyr i saunaen og 61 000 kroner i kontanter i siktedes bopel. Flere personer har bekreftet at det har foregått seksuell aktivitet mot betaling i stedet som eies av siktede, sier Christoffersen.

En ungdom i 20 årene fra Brasil henvendte seg for noen dager siden til Bergen sentrum politistasjon for å anmelde 74-åringen. Han skal ha jobbet på stedet for 65 kroner timen.

- Min klient sier at han kom til Norge på turistvisum høsten 2007. Etter den tid er han blitt tvunget av siktede til å utføre forskjellige tjenester, blant annet å selge sex til kundene som kom til saunaen. Han har selv fått HIV gjennom denne aktiviteten, men han skal aldri ha solgt ubeskyttet sex etter at han fikk HIV, sier bistandsadvokat Kristine Aarre Hånes.

BESLAGLAGT: Politiet har gjort en rekke beslag i saken. Foto: Politiet
BESLAGLAGT: Politiet har gjort en rekke beslag i saken. Foto: Politiet Vis mer

HIV-smittetPolitiet mener at én av kundene skal ha fått HIV etter å ha kjøpt sex på stedet. Det utelukkes ikke at flere kan ha blitt smittet. En smittervernoverlege er informert om saken.

74-åringen nekter straffskyld og forklarer at han aldri har sett at kunder i saunaen har betalt ansatte der for å få seksuelle tjenester.
Bergen tingrett fant at det var skjellig grunn til mistanke for at 74-åringen har tjent penger på salg av seksuelle tjenester, og at han har administrert virksomheten.

Retten skriver i sin begrunnelse at siktede skal ha fått utenlandske statsborgere i en sårbar stilling til å jobbe for seg.

- Min klient forklarer at han har drevet et sted med sauna og solarium,  hvor gjestene kunne få massasje. Kundene kom gjerne for å treffe andre likesinnede. De seinere åra er det blitt et homofilt møtested. Det er litt uklart om min klient visste at gutten fra Brasil hadde fått HIV, sier forsvarsadvokat Steinar Yndestad.

74-åringen anket kjennelsen på stedet til Gulating lagmannsrett. Han mener at gutten fra Brasil er ute på en hevnaksjon mot ham.

POLITIADVOKAT: Rudolf Christoffersen. Foto: Leif Stang
POLITIADVOKAT: Rudolf Christoffersen. Foto: Leif Stang Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!