Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

74-åring nær drept med heroin

Oslo-mann (35) dømt for overdose.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

35-åringen er dømt til fengsel i 60 dager for grov uaktsom legemsbeskadigelse, og må betale 74-åringen 10 000 kroner i oppreisning.

Ifølge Oslo tingrett tok 35-åringen en bevisst risiko for at døden eller alvorlig skade kunne oppstå, da han injiserte heroin i 74-åringen.

- Når dette ikke ble følgen, skyldtes det, slik vi ser det, at lykken var bedre enn forstanden, konkluderer dommerne.

Nekter skyld

Forsvarer John Arild Aasen sier til Dagbladet at klienten nekter for å ha satt overdosen.

-  Vi anker primært over skyldspørsmålet, fordi vi mener at det ikke er ført tilstrekkelig bevis for at 35-åringen satte overdosen, sier Aasen.

Det var 1. august i fjor at en verneassistent kom inn på rommet til de to på Hovin rehabiliterings- og omsorgssenter i Oslo. 74-åringen var nærmest livløs, ble forsøkt gjenopplivet ved munn-til-munn-metoden.

Motgift

HÅRSBREDD FRA DØDEN: Det var her på Hovin rehabiliterings- og omsorgssenter i Oslo at en 35-åring injiserte heroin på en 74-år gammel mann. Foto: HÅKON EIKESDAL
HÅRSBREDD FRA DØDEN: Det var her på Hovin rehabiliterings- og omsorgssenter i Oslo at en 35-åring injiserte heroin på en 74-år gammel mann. Foto: HÅKON EIKESDAL Vis mer

Etter hvert kom en lege til. 35-åringen fortalte at 74-åringen hadde fått i seg heroin, og legen fikk satt motgift. Offeret hadde et sprøytestikk i hånda, og det ble funnet ei sprøyte under ei seng på rommet.

-Jeg mener han sjøl må ha satt overdosen, forklarer 35-åringen.

74-åringen kunne ikke sjøl bidra til å kaste lys over saken. Han vitnet heller ikke i retten.

Dommerne finner det helt usannsynlig at 74-åringen skulle ha satt sprøyta sjøl. Retten viser til tekniske funn og vitneforklaringer, og konkluderer med at det er hevet over enhver rimelig tvil at det 35-åringen som satte overdosen. Ifølge en enstemmig tingrett ligger det straffbare forholdet på grensen mot drapsforsøk.

74-åringen var bare en hårsbredd fra å bli Norges eldste heroin-offer, og han var innlagt på sykehus i fem døgn etter hendelsen. Etter det Dagbladet får opplyst, var den gamle alkoholikeren sterk motstander av narkotika.