Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

74-åringens nekrolog: «29 år lenger enn forventet og mye lenger enn han fortjente»

Texas-mannen døde 30. januar. Han ble 74 år.

NEKROLOG: Dattera var nådeløst ærlig da hun skrev farens nekrolog på hjemmesiden til begravelsesbyrået. I denne videoen forklarer hun hvorfor. Video: CNNVis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nekrologer er gjerne tradisjonelle og inneholder vanligvis en kort biografi om den avdøde.

Noen kan også inneholde anekdoter fra den avdødes liv med positive fortegn. Vanligvis.

Derfor sperret mange opp øynene da familien til en Texas-mann som døde 30. januar i år, valgte å være nådeløst ærlige i sin beskrivelse av den avdøde mannen.

  • Se videoen øverst i saken.

«29 år lenger enn forventet»

Texas-mannen ble 74 år, kan man lese ut fra den første setningen.

«Det var 29 år lenger enn forventet, og mye lenger enn han fortjente», heter det deretter, ifølge den amerikanske ABC-filialen News 10.

Beskrivelsen av den avdøde blir ikke noe hyggeligere herfra og ut.

74-åringen «etterlater seg to barn som er lettet» i tillegg til «et utall andre ofre, inkludert én ekskone, slektninger, venner, naboer, doktorer, sykepleiere og tilfeldige fremmede», skriver familien videre.

Deretter hevder familien til Texas-mannen at hans liv «tjente ikke noe åpenbart formål. Han bidro ikke til samfunnet eller sitt lokalsamfunn og hadde ingen forsonende trekk utenom sin kjappe vittige sarkasme, som var underholdende de dagene han var edru».

Deretter kommer et siste nådestøt:

Hans «bortgang beviser at ondskap faktisk dør og markerer forhåpentligvis en tid for helbredelse og sikkerhet for alle».

- Jeg fortalte sannheten

Det er dattera til den avdøde 74-åringen som har ført dødsannonsen i pennen. Hun angrer ikke.

- Jeg fortalte sannheten. Jeg er ikke lei meg for å fortelle sannheten og jeg er ikke lei meg for å ha stått opp for meg selv, sier hun til News 10.

Hun beskriver sin egen far som voldelig og alkoholisert.

- Å se en nekrolog som åpenbart løy, ville ha vært en fornærmelse overfor alle som kjente ham og alle han gjorde fæle ting overfor. Og dem var det mange av, sier dattera.

Holder ikke bisettelse

Hun mener åpenheten var nødvendig.

- Når man ikke snakker om det, og du ikke vedgår at problemet eksisterer, vokser det bare, sier hun, og legger til:

- Det kommer ikke til å stoppe før folk sier at dette er et problem og snakker om det. Det kommer ikke være noen bisettelse, det kommer ikke til ble bedt noen bønn for evig hvile.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling