74 nynazister arrestert etter minnemarsj for Hess

Tysk politi pågrep lørdag 110 personer, hvorav 74 nynazister, i forbindelse med den årlige marsjen til minne om Rudolf Hess, Adolf Hitlers nestkommanderende, i Wunsiedel i Sør-Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 3.800 nynazister dukket opp for å delta i marsjen som byens myndigheter har forsøkt å forby. Arrangørene har imidlertid gått rettens vei og fått medhold i at demonstrasjonen er lovlig.

500 motdemonstranter, blant dem Wunsiedels borgermester Karl-Willi Beck, forsøkte å hindre marsjen ved å sette seg ned i gata. De fjernet seg da politiet truet med å fjerne dem med makt, og flere av antifascistene ble arrestert.

De 74 nynazistene som ble arrestert, var i besittelse av forbudte nazisymboler og våpen da de kom til minnemarkeringen i Wunsiedel, like ved den tsjekkiske grensa, der Hess ligger begravd. Graven til Hess har utviklet seg til et valfartssted for tyske høyreekstremister.

Hess ble funnet hengt i sin fengselscelle i Spandau-fengselet i Berlin i 1987. Mange nynazister mener at han ikke begikk selvmord, men at han ble drept av britisk militærpersonell. Hess ble fanget i Skottland i 1941 etter at han hadde hoppet ut i fallskjerm i det som så ut til å være et forsøk på å forhandle fram fred med Storbritannia.

NTB