75 000 rett i lomma til sykepleiere

Sykehuset i Østfold tyr til nye våpen i kampen om sykepleierne. Nå lokker de med 75000 blanke kroner rett i lomma til intensivsykepleiere som vil binde seg til å jobbe to år på klinikken i Moss. Og sykehuset forsøker å gjøre startbonusen skattefri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Startpakka» blir kalt et etableringstilskudd i stillingsannonsen som ble rykket inn i avisene i går. For full stilling er premien 75000 kroner, for 75 prosent stilling kan du innkassere 56250 kroner, mens 60 prosent stilling er verdt 45000 kroner.

I tillegg frister sykehuset med hjelp til å skaffe bolig og barnehageplass, samt en rabattavtale med et treningsstudio.

Vanskelig

- Det er så vanskelig å få tak i spesialsykepleiere at vi var nødt til å finne på noe, sier avdelingssykepleier Edel Bruun på intensiv- og postoperasjonsavdelingen i Moss til Dagbladet.

Hun håper nå å få en tjukk søkerbunke i fanget når søknadsfristen går ut 3. april.

Bruun tror etableringstilskuddet kan være det som skal til for å få sykepleiere til å skifte både arbeids- og bosted.

- Det å flytte til et annet sted er jo alltid en terskel. Alternativt kan jo pengene gjøre det lettere for enkelte å pendle i en periode, sier Bruun.

I annonsen frister sykehuset også med Moss bys sentrale beliggenhet ved Oslofjorden, samt rekreasjons- og bademuligheter.

- Og boligprisene er ikke avskrekkende heller, selv om de har steget her også, sier Bruun.

Assisterende sykehusdirektør og stabssjef Anne Lise Gamst sier sykehuset fremdeles undersøker om etableringstilskuddet kan bli gjort skattefritt for mottakerne.

- Vi har jobbet med den saken, men har ikke fått noe svar ennå, sier Gamst.

Etableringstilskuddet er i utgangspunktet en engangsforeteelse, men tiltaket vil bli evaluert når de ser hvordan responsen blir.

Samarbeid

Ordningen er iverksatt i samarbeid med sykepleierforbundet. De som allerede er ansatt på intensivavdelingen i Moss, har også godtatt at eventuelle nykommere får en ekstra startbonus.

Avdelingen har 60 stillingshjemler, hvorav 20 i dag er ubesatt eller fylles av utenlandske vikarer.

anne.marit.sletten@dagbladet.no

TRENGER FOLK: Hovedtillitsvalgt Bård E. Ruud (foran), Anne-Gro Siggerud, Elisabeth Berg, Ellen Klavestad og Gabriele Oehninger Storvoll.