75 arrestert for menneskesmugling i Spania og Frankrike

Kinesere betalte opptil 400 000 kroner for å komme seg til Vesten. Flere endte opp i sexindustrien.

ARRESTERT: De 75 siktede er alle fra Kina eller andre asiatiske land. De ble pågrepet etter et års etterforskning. Foto: SPANSK POLITIET / DET SPANSKE INNENRIKSDEPARTEMENTET / AFP / NTB SCANPIX
ARRESTERT: De 75 siktede er alle fra Kina eller andre asiatiske land. De ble pågrepet etter et års etterforskning. Foto: SPANSK POLITIET / DET SPANSKE INNENRIKSDEPARTEMENTET / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Til sammen 75 personer er pågrepet i Spania og Frankrike, og siktet for storstilt menneskesmugling, melder AP.

Alle de arresterte er fra Kina eller andre asiatiske land.

Styrt fra Kina Opprullingen av ligaen er skjedd i samarbeid mellom spansk og fransk politi. Virksomheten blir ifølge det spanske innenriksdepartementet styrt fra Kina, men hadde «Europa-kontor» i Barcelona. De to antatte Europa-lederne for banden er blant de pågrepne, ifølge CNN.

Politiet mener menneskesmuglerne tok opptil 50 000 euro (nærmere 400 000 kroner) for å smugle kinesere til vestlige land som USA, Storbritannia, Spania, Frankrike, Italia og Hellas. Flere av «kundene» har endt opp som prostituerte, ifølge det spanske innenriksdepartementet.

Ligaen skal ha brukt den internasjonale flyplassen i Barcelona, El Prat, som knutepunkt for menneskesmuglingen; kineserne som var underveis til bestemmelsesstedet, ventet på flyplassen mens papirarbeidet - produksjonen av falske pass - ble unnagjort.

Politiet har beslaglagt 81 pass, tilsynelatende utstedt i Japan, Malaysia, Hongkong, Sør-Korea, Singapore og Taiwan - men samtlige er laget i Kina. Beslaget omfatter også bærbare PC-er, stempler og skrivere som etterforskerene mener er brukt i passproduksjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer