<strong>ARRESTERT:</strong> De 75 siktede er alle fra Kina eller andre asiatiske land. De ble pågrepet etter et års etterforskning. Foto: SPANSK POLITIET / DET SPANSKE INNENRIKSDEPARTEMENTET / AFP / NTB SCANPIX
ARRESTERT: De 75 siktede er alle fra Kina eller andre asiatiske land. De ble pågrepet etter et års etterforskning. Foto: SPANSK POLITIET / DET SPANSKE INNENRIKSDEPARTEMENTET / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

75 arrestert for menneskesmugling i Spania og Frankrike

Kinesere betalte opptil 400 000 kroner for å komme seg til Vesten. Flere endte opp i sexindustrien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Til sammen 75 personer er pågrepet i Spania og Frankrike, og siktet for storstilt menneskesmugling, melder AP.

Alle de arresterte er fra Kina eller andre asiatiske land.

Styrt fra Kina Opprullingen av ligaen er skjedd i samarbeid mellom spansk og fransk politi. Virksomheten blir ifølge det spanske innenriksdepartementet styrt fra Kina, men hadde «Europa-kontor» i Barcelona. De to antatte Europa-lederne for banden er blant de pågrepne, ifølge CNN.

Politiet mener menneskesmuglerne tok opptil 50 000 euro (nærmere 400 000 kroner) for å smugle kinesere til vestlige land som USA, Storbritannia, Spania, Frankrike, Italia og Hellas. Flere av «kundene» har endt opp som prostituerte, ifølge det spanske innenriksdepartementet.

Ligaen skal ha brukt den internasjonale flyplassen i Barcelona, El Prat, som knutepunkt for menneskesmuglingen; kineserne som var underveis til bestemmelsesstedet, ventet på flyplassen mens papirarbeidet - produksjonen av falske pass - ble unnagjort.

Politiet har beslaglagt 81 pass, tilsynelatende utstedt i Japan, Malaysia, Hongkong, Sør-Korea, Singapore og Taiwan - men samtlige er laget i Kina. Beslaget omfatter også bærbare PC-er, stempler og skrivere som etterforskerene mener er brukt i passproduksjonen.

Hemmelig Massepågripelsen skjedde i fjor sommer, men fordi myndighetene har lagt lokk på saken, er den ikke blitt kjent før nå. Alle de arresterte sitter enten varetektsfengslet eller er løslatt mot meldeplikt.

<strong>KJEMPEBESLAG:</strong> Politiet har tatt beslag et stort antall gjenstander de mener er brukt til å produsere falske pass til «klientene». Beslaget omfatter bl.a. flere PC-er, stempler og skrivere, samt ferdigproduserte pass. Foto: SPANSK POLITI / DET SPANSKE INNENRIKSDEPARTEMENTET / AFP / NTB SCANPIX
KJEMPEBESLAG: Politiet har tatt beslag et stort antall gjenstander de mener er brukt til å produsere falske pass til «klientene». Beslaget omfatter bl.a. flere PC-er, stempler og skrivere, samt ferdigproduserte pass. Foto: SPANSK POLITI / DET SPANSKE INNENRIKSDEPARTEMENTET / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Opprullingsarbeidet startet for to år siden. Ifølge politiet var organisasjonens oppbygning gjennomtenkt, og var inndelt i nær isolerte celler, for å løpe minst mulig risiko for å bli avslørt. De hadde god oversikt over ulike flyplassers sikkerhetsrutiner, og «reiseledere» hadde «klientene» under tett oppsikt; noen ganger ble de ubemerket blandet inn i vanlige kinesiske turgrupper.

Hver gang en last med «klienter» var levert i en vestlig by, var «reiselederne» raske med å dra tilbake til Asia for å avvente nye ordrer, og for å unngå å bli oppdaget av vestlig politi.

<strong>STEMPLER:</strong> Blant det store politibeslaget er 22 stempler, brukt i produksjonen av falske reisedokumenter. Foto: SPANSK POLITI / DET SPANSKE INNENRIKSDEPARTEMENTET / AFP / NTB SCANPIX
STEMPLER: Blant det store politibeslaget er 22 stempler, brukt i produksjonen av falske reisedokumenter. Foto: SPANSK POLITI / DET SPANSKE INNENRIKSDEPARTEMENTET / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer