75 gisler er forsvunnet

Minst 75 gisler fra terroraksjonen i Moskva er «borte». De er verken erklært døde eller registrert på listene over mennesker som er på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): De savnede kaster et både underlig og mistenkelig lys på redningsaksjonen i terrorens teater natt til lørdag for ei uke siden. Hvorfor er så mange borte? Hva har skjedd med dem?

Sporløst forsvunnet

Ifølge de siste rapporter får 155 tidligere gisler, blant dem fire barn, fortsatt medisinsk behandling etter forgiftningen de ble utsatt for under redningsaksjonen. Moskvas helsekomité sier til nettavisa Gazeta.Ru at 500 tidligere gisler har sluppet ut av sykehus. Mens de offisielle dødstallene fortsatt er 119. Sju skal fortsatt være i en alvorlig tilstand. Det totale antallet gisler inne i teatret da spesialstyrker stormet inn, var ifølge myndighetene 858.

Hvis 664 ble sendt til sykehus og 119 er døde, hvor er da de siste 75?

Sjefen for Moskvas helsemyndigheter, Andrej Seletsovskij, sier at legene ikke har noen opplysninger om hvor de savnede er. Det er merkelig, for alle myndighetspersoner sier at ingen var meldt savnet, eller var rapportert å ha dratt hjem på egen hånd i forbindelse med redningsaksjonen.

Russiske nettsteder opererer med at så mange som 118 kan være borte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer