Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

750 000 evakuert før tyfonen Melor kommer til Filippinene

Stengt skoler, beordret skip og fiskebåter til kai og evakuert 750 000 mennesker fra kystområdene.

DÅRLIG VÆR I SIKTE: Tyfonen Melor er selvsagt hovednyheten på filippinske værmeldinger nå. Foto: EPA / MARK R. CRISTINO / NTB scanpix
DÅRLIG VÆR I SIKTE: Tyfonen Melor er selvsagt hovednyheten på filippinske værmeldinger nå. Foto: EPA / MARK R. CRISTINO / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Melor ventes å slå inn over sørspissen av hovedøya Luzon mandag kveld lokal tid med vindkast på over 40 meter i sekundet.

Hundretusener er evakuert fra sine hjem, skoler og offentlige kontorer holder stengt, fiskebåter og ferjer ligger ved kai og flyavganger er kansellert.

Traff land Mandag traff Melor landsbyen Batag helt på nordspissen av øya Samar på østkysten. Tyfonen beveger seg i en lignende rute som Haiyan, tyfonen som krevde nær 8 000 menneskeliv da den traff landet i 2013.

Meteorologene tror tyfonen vil nå den tett befolkede hovedøya Luzon mandag kveld, trolig i Sorsogon-området rundt 385 kilometer sørøst for hovedstaden Manila.

20 provinser i sentrale deler av landet er i stormberedskap på grunn av kraftige vinder og mye regn, men det er ikke ventet at Melor vil forårsake like store skader som Haiyan.

Kompakt - Melor er en veldig kompakt tyfon. Det gjør at den mest ødeleggende effekten kun vil forekomme i nærheten av stormens senter, sier meteorolog Adam Douty.

- Men selv om Melor ikke vil ramme landet som en supertyfon, slik man først fryktet, er det fortsatt fare for liv og eiendommer, legger han til.

Det er ventet at tyfonen vil forårsake flom, jordskred og bølger på opptil fire meters høyde.

Trolig vil det føre til at både strømforsyning og telefonforbindelse vil bli ødelagt.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media