750 000 kr i bøter etter hooligans-slagsmålet i Bergen

Brann og Enga-casuals fikk også husarrest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brann og Vålerenga møtes i eliteserien kl. 19 i kveld. Allerede i går kveldes møttes et antall såkalte casuals med sympatier til de to klubbene i et masseslagsmål ved Ortun skole i Fyllingsdalen.

Politiet mener det var snakk om et avtalt oppgjør, og at til sammen 50 personer deltok. Nå har «ca 25» fått bøter på til sammen 750 000 kroner, melder BA.

- Samtlige vil få et forelegg på 30 000 kroner, dersom det ikke er noe skjerpende eller formildende. Anmeldelsene skrives nå, sa politiadvokat Line Skjengen til avisa i går kveld.

Ifølge BT satt det ved midnatt 23 personer i arresten etter oppgjøret.

Fotballpøblene går glipp av både kampen og eventuelle nye slåsskamper denne helga. De arresterte har fått beskjed om å holde seg på hotellrommet sitt til klokken 02.00 natt til mandag, ifølge BT. De med adresse på Østlandet har fått beskjed om at de kan dra hjem.

De som bor i Bergen, har fått pålegg om å være innendørs, skriver BA.

- Kampene mellom Brann og Vålerenga er definert som høyrisikokamper. I den anledning tar vi høyde for at dette kan skje, sier innsatsleder Gisle Antun til BT.

Det har vært bråk i forbindelse med flere kamper mellom lagene de siste årene. I 2012 barket 60 personer sammen i Bergen sentrum i forkant av kampen mellom lagene. To menn ble i januar i år dømt til å betale bøter etter bråk i forbindelse med Vålerenga og Brann 15. september 2013.

Tre personer ble sendt til legevakta etter slåsskampen i går kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer