Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

759 år i fengsel for drap på 16 kvinner

«Little Old Lady Killer» skulle ta hevn over sin egen mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et vitne som så henne løpe ut fra en leilighet i Mexico City for over to år siden, førte til at en av Mexicos verste seriemordere ble pågrepet.

I natt norsk tid ble popcornselgeren og den tidligere profesjonelle bryteren Juana Barraza (50) dømt til 759 års fengsel for drap på ialt 16 gamle damer, alle over 70 år.

Hun har innrømmet drap på fire av kvinnene, men politiet fant seriemorderens fingeravtrykk på de 12 andre kvinnene også.

Ble etterforsket for 40 drap

Hun har vært etterforsket for nærmere 40 drap, men de mexikanske påtalemyndighetene brakte bare 16 av sakene for retten.

Juana Barraza har forklart til politiet at hun drepte gamle kvinner for å ta hevn over sin egen mor, som ga henne bort til en mann som misbrukte henne seksuelt da hun var liten.

Flere drap på eldre kvinner har oppskaket innbyggere i Mexico City siden 2000. Alle de døde kvinnene var kvalt med rå makt, og lenge gikk det rykter om at en mannlig transvesitt var den ukjente seriemorderen.

Mistanke mot transvesitter

 DØMT TIL 759 ÅR:  Men etter Mexicos grunnlov slipper Juana Barraza bak gitteret. Her sammen med en av sine forsvarere etter dommen i natt. Foto: EPA/Scanpix.
DØMT TIL 759 ÅR: Men etter Mexicos grunnlov slipper Juana Barraza bak gitteret. Her sammen med en av sine forsvarere etter dommen i natt. Foto: EPA/Scanpix. Vis mer

En person i kvinneklær var observert på vei bort fra åstedene ved flere av drapene, men etterforskerne trodde det måtte være en kraftig mann som sto bak kvelningene. Derfor ble etterforskningen de første årene rettet mot transvesittmiljøene i millionbyen.

Forklaringen på kreftene kom for en dag da Juana Barraza ble pågrepet og la noen kort på bordet.

Hun hadde vært profesjonell bryter. Da gikk hun under navnet «The Silent Lady Killer».

Nå er den 50 år gamle kvinnen kjent som «Little Old Lady Killer».

Skulle hjelpe til i huset

Hun tok kontakt med gamle kvinner på gata og tilbød seg å hjelpe med med klesvask og annet husarbeid. Rettssaken avdekket at hun kvelte sin ofre med skjerf, gardinsnorer, telefonledninger og stetoskop.

Hjemme hos seriemorderen fant politiet et alter der hun tilba dødskult-figuren Santa Muerte. 

Trofeer fra drapsstedene

 STERK SOM EN BRYTER: Etter flere års jakt på seriemorderen som drepte gamle damer i Mexico City, ble Juana Barraza pågrepet 26, januar 2002. Et vitne hadde sett henne løpe ut fra et hus, der en 82 år gammel kvinne ble funnet kvalt med et stetoskop. Foto: Reuters/Scanpix.
STERK SOM EN BRYTER: Etter flere års jakt på seriemorderen som drepte gamle damer i Mexico City, ble Juana Barraza pågrepet 26, januar 2002. Et vitne hadde sett henne løpe ut fra et hus, der en 82 år gammel kvinne ble funnet kvalt med et stetoskop. Foto: Reuters/Scanpix. Vis mer

«Litte Old Lady Killer» tok også med seg små trofeer etter hvert drap, gjerne gjenstander med religiøs tilknytning. 

759 års straff til tross - grunnloven i Mexico setter et tak på soningen til 50 år i fengsel. Og Mexico har ikke dødsstraff.

Kvinnen og hennes advokater har ikke bestemt seg for om dommen skal ankes.

image: 759 år i fengsel for drap på 16 kvinner
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media