- 76-åring forsøkt kvalt av medpasient på sykehjem

Alzheimer-pasient døde etter hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Avisa Harstad Tidende skriver i dag om det som omtales som et mistenkelig dødsfall på Stangnes sykehjem.

Hendelsen skjedde natt til 6. mai i år. En 76 år gammel Alzheimer-pasient ved sykehjemmet skal ha lagt seg på en sofa i sykehjemmets gang etter å ha vært urolig i løpet av natta.

En pleier ved hjemmet skal ha sett til ham og lagt et pledd over pasienten. Senere hørte pleieren mgurglelyder fra mannen og løp tilbake.

Da skal en medpasient (81) ha stått med kneet mot brystkassen til 76-åringen og tatt kvelertak på ham. Avisa skriver at pleiere fikk hjulpet mannen før han senere ble sendt til sykehus.

Harstad Tidende skriver at 76-åringen lå bevisstløs på sykehuset før han døde 15. mai i år. Politiet etterforsker nå saken som et mistenkelig dødsfall og er nå i gang med avhør av vitner. Også 81-åringen skal avhøres.

- Denne personen er spesielt sårbar, og vi må ta stilling til om vedkommende er strafferettslig tilregnelig. Tema for den videre etterforskningen er om dødsfallet står i sammenheng med den påståtte voldshandlingen, sier påtaleansvarlig jurist Børge Bertelsen til Harstad Tidende.

Politiet avventer også obduksjonsrapporten av 76-åringen.

VGNett skriver at 81-åringen formelt er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.