76-åring slått i hjel i Østfold

15-åring pågrepet for å ha slått i hjel mannen på åpen gate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Medisinsk personell kjempet lenge for å redde livet til en 76-åringen som tidlig i dag morges ble slått livløs på en vei i Greåker utenfor Sarpsborg i Østfold.

Men i 08-tida i dag morges gikk drapsalarmen i Østfold. Mannen døde av skadene han var påført.


Slåss på gata

Politiet fikk melding fra et vitne om at to menn slåss midt på gata klokken 06.50, og kom raskt til stedet.

- Offeret lå livløs på bakken da vi kom frem, sier operasjonsleder Bjørn Paulsen i Østfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Drapet har skjedd i et kombinert bolig- og industriområde på Greåker. Vitnet, som skal være en tilfeldig person, ga politiet signalement av gjerningsmannen.Politiet avhører nå dette vitnet.

15-åring pågrepet  

Vitnet så en ung mann stikke fra stedet i en mørk bil.

ÅSTED: Midt i veien lå den eldre mannen da politi og ambulanse kom frem. Nå ventes kriminalteknikere til åstedet for å sikre spor. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
ÅSTED: Midt i veien lå den eldre mannen da politi og ambulanse kom frem. Nå ventes kriminalteknikere til åstedet for å sikre spor. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Tre kvarter senere ble en 15-åring fra Sarpsborg arrestert. Politiet mener de har tatt gjerningsmannen, og at 15-åringen var den som slo 76-åringen ihjel.

- Det er ingen relasjon mellom de to som vi vet om nå. Og de er ikke i familie, sier politiadvokat Nina Christophersen til Dagbladet.no.

15-åringen er ikke avhørt ennå. Men politiet mener det var han som stakk av i den mørke bilen, selv om han ikke ble pågrepet i bil.

- Vi ønsker ikke gå i detalj rundt hvor og hvordan han ble pågrepet på nåværende tidspunkt, sier Christophersen.

Teknikere på stedet

Åstedet i Greåkerveien er nå sperret av. Kriminalteknikere fra Østfold politidistrikt jobber nå på stedet for å sikre spor på og rundt den drepte.

Politiet opplyser at begge, både offer og gjerningsmann, er hjemmehørende i Sarpsborg-distriktet.

Politiet har foreløpig liten kunnskap om hva som er foranledningen til det som har skjedd.

76-åring slått i hjel i Østfold

Dagbladet.no kommer med mer.