76-åringen ble påført store bruddskader

Drapssiktelsen mot 15-åring opprettholdes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den foreløpige obduksjonsrapporten av avdøde Egil Silverhelm Hansen (76) viser at han var påført omfattende bruddskader både i hodet og i ansiktet, skriver Sarpsborg Arbeiderblads nettutgave

- Rapporten sier at han fikk store bruddskader i ansiktet. I tillegg har han en svekket allmenntilstand med et svakt hjerte, bekrefter kriminalsjef Tore Abrahamsen overfor Dagbladet.no.

Obduksjonen har avdekket at 76-åringen har flere forskjellige skader i ansiktet.

- Det kan tyde på at han ble slått flere ganger, sier Abrahamsen.

Det har også et øyenvitne til hendelsen fortalt politiet. Den endelige obduksjonsrapporten, som vil gi en konklusjon om dødsårsaken, vil først foreligge om flere måneder.

Siverhelm Hansen døde på Greåker søndag morgen da han  havnet i basketak med en 15 år gammel  gutt han kom over langs veien. 76-åringen dro hjem og ringte politiets alarmtelefon om den antatt berusede ungdommen før han skal ha kjørt tilbake til stedet.

Etter det Dagbladet erfarer skal gutten ha hevdet i avhør at 76-åringen var så provosert fordi gutten var beruset i veibanen at han slo til ham. Siktede skal ha innrømmet å deretter ha slått den eldre mannen flere ganger.

15-åringen møtte i fengslingsmøtet i går med et blått øye, men politiet jobber ut fra at den skaden ble påført i en slåsskamp før han møtte 76-åringen. Gutten ble av Sarpsborg tingrett i går besluttet varetektsfengslet i 14 dager, siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

- Nå håper vi lagmannsretten vil endre avgjørelsen. Dette kan bli to veldig tøffe uker, både for meg og sønnen min, sier 15-åringens far i dagens utgave av Dagbladet.

- BLE SLÅTT I HJEL: Politiet mener en 15 år gammel gutt er ansvarlig for 76-åringens død. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
- BLE SLÅTT I HJEL: Politiet mener en 15 år gammel gutt er ansvarlig for 76-åringens død. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer