Corona i Larvik

76 personer i isolasjon

Smitteutbruddet vokser - jobber på spreng for å spore opp nærkontakter.

UTBRUDD: Søndag er det krisemøte i Larvik etter et nytt corona-utbrudd. Foto: Terje Pedersen / NTB
UTBRUDD: Søndag er det krisemøte i Larvik etter et nytt corona-utbrudd. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag er beredskapsutvalget i Larvik hasteinnkalt til krisemøte etter at en smitterekord i kommunen med 47 000 innbyggere plutselig ble konstatert tidlig lørdag kveld. Etter møtet er det klart at kommunen ikke innfører nye tiltak foreløpig.

Det til tross for at det søndag morgen ble meldt at totalt 76 personer nå er satt i isolasjon, mens 338 nærkontakter er satt i karantene. Lørdag ble det registrert 22 nye smittetilfeller i kommunen, mens ytterligere to har testet positivt søndag.

- Per 15. mai har vi 401 personer hjemmehørende i Larvik som er testet positivt på korona i 2021, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Knyttes til reise

- Det kommer til å komme flere, sier assisterende kommunaldirektør Ingvild Aartun til Dagbladet like før hastemøtet søndag.

Hun forteller at smittesporerne fortsatt jobber fra tidlig om morgen til langt på kveld. Smitteutbruddet knyttes i all hovedsak til en utenlandsreise.

- Det er ikke et arrangement, men en reise flere har vært på. Dette har så spredt seg videre til familie, venner, barnehager og så videre. Noen har hatt symptomer, andre ikke, sier Aartun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer