Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

763 nye medlemmer på to døgn

Fremskrittspartiet har opplevd en eksplosiv medlemsvekst etter bruddet med regjeringen. - Vi har truffet en nerve i befolkningen, sier Siv Jensen.

JUBEL: Etter dramatiske dager som endte med at hun tok partiet sitt ut av regjering, kan Siv Jensen juble over solid medlemsvekst for Frp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
JUBEL: Etter dramatiske dager som endte med at hun tok partiet sitt ut av regjering, kan Siv Jensen juble over solid medlemsvekst for Frp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Pågangen er enorm. På to dager har vi fått 763 nye medlemmer siden jeg gikk på talerstolen, opplyser Siv Jensen til Dagbladet.

- Vi har truffet en nerve i befolkningen. Veksten forteller at mange velgere lar seg begeistre, og at det vi har gjort er helt riktig. Jeg er utrolig glad for at folk nå mobiliserer for Fremskrittspartiet, og at de ønsker å være med i partiorganisasjonen, sier hun.

- Det er en kjempeboost for oss at så mange vil delta på laget. Helt strålende, vi har plass til mange flere vi, sier Frp-lederen.

Høyre-velgere uenig med Erna

I en måling utført av Kantar for TV 2 tirsdag 21. januar, dagen etter at Frp varslet at de brøt med regjeringen, svarte 93,2 prosent av partiets velgere at de var uenig med regjeringens vedtak om å hente hjem den IS-siktede kvinnen.

Mer overraskende var det at så stor andel som 60,3 prosent av Høyres velgere oppga at de var uenig med beslutningen til sin egen statsminister.

Kantar gjennomførte også en partimåling for TV2 dagen etter Frp’s brudd. Her økte Frp oppslutningen fra 8,7 prosent i den ordinære januarmålingen til 14,6 prosent. Det er første gang siden mai i fjor at Kantar har målt Frp til over 10 prosent.

Økt velgerlojalitet

I Kantars ordinære januarmåling svarte bare 50 prosent av dem som stemte Frp ved 2017-valget at de ville gjøre det igjen. Tallet økte til 68 prosent dagen etter at Siv Jensen varslet at hun tok partiet ut av regjering, ifølge TV2.

- En veldig hyggelig måling som viser at velgerne er enig med det jeg og Fremskrittspartiet har sagt, nemlig at politikken må bli tydeligere og løsningene mer gjenkjennelige for folk. men vi har mye hardt arbeid foran oss, uttalte Siv Jensen til TV 2 i går.