77-årig voldtektsoffer døde før rettssaken

TRONDHEIM (Dagbladet): Tre uker før rettssaken skulle begynne, døde det 77 år gamle voldtektsofferet av hjertesvikt. Hun fikk aldri oppleve å se den 50 år gamle overgriperen dømt for ugjerningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rettssaken, som gikk for Trondheim byrett siste uke, ble dermed ganske spesiell.

Dommerne fikk ikke mulighet til å høre fornærmede som vitne i retten. De måtte nøye seg med å få opplest forklaringen hun ga til politiet før hun døde.

En sykepleier fortalte i retten at den 77 år gamle kvinnen hadde det vondt, både fysisk og psykisk, den tida hun levde etter voldtekten i februar i år. 77-åringen led av depresjon og skam, og var sterkt plaget av mareritt i ukene fram til sin død.

Evnesvak

Trondheim byrett har funnet den evnesvake 50-åringen skyldig i grov voldtekt og har dømt ham til to år og tre måneders fengsel. Det er i dommen lagt vekt på den brutale måten voldtekten ble gjennomført på, samt at mannen tidligere er dømt for å ha voldtatt en annen eldre kvinne.

Skjedde hjemme

Voldtekten mot den eldre, forsvarsløse kvinnen skjedde i hennes egen trygdeleilighet i Trondheim om kvelden 22. februar i år. 50-åringen var på besøk hos en annen beboer i gården, da han gikk inn til 77-åringen, som hadde entrédøra stående på gløtt for lufting.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer