Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

77-åring amok med pistol på aldershjem

Det endte i blodbad da en 77-åring trakk fram pistolen og begynte å skyte rundt vilt rundt seg på aldershjemmet.

FROKOSTKRANGEL: En eldre mann gikk amok på et eldresenter i den tyske byen Hamm i dag. Foto: AFP / NTB Scanpix
FROKOSTKRANGEL: En eldre mann gikk amok på et eldresenter i den tyske byen Hamm i dag. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Dramaet skjedde i morges på en institusjon med 22 beboere i den tyske byen Hamm. En gruppe var samlet til felles frokost i oppholdsområdet, da det oppsto høylytt krangel mellom gjerningsmannen og en jevnaldrende kvinne. 

Det verbale sammenstøtet endte med at 77-åringen trakk fram en pistol og skjøt kvinnen.

Meiet ned fire
En 72 år gammel kvinne ble også meid ned, da hun forsøkte å snakke til 77-åringen. Det samme skjedde med en 55 år gammel kvinne fra den kirkelige organisasjonen som organiserte arrangementet.

En 79 år gammel kvinne slapp unna med et streifsår.

Store politistyrker ble sendt til institusjonen ved Maximilianparken, der hele området ble avsperret inntil det var slått fast at det ikke befant seg flere skyttere der.

En drept, tre skadd
De to øvrige kvinnene ble fløyet med alvorlige skader til sykehus og befinner seg fortsatt i kritisk tilstand, mens 72-åringen ble konstantert død på stedet.

Gjerningsmannen avsluttet amokløpet med å rette våpenet mot seg selv. Liket hans ble funnet sammen med ofrene.

- Vi vet fortsatt ikke hva konflikten gikk ut på, uttalte statsadvokat Jörg Schulte-Göbel på en pressekonferanse i ettermiddag:

- Vi har ingen spor som tyder i retning av sjalusi eller lignende.

Det blir nå politiets oppgave å finne ut om striden mellom gjerningsmannen og den ene kvinnen har pågått i lang tid - men først og fremst hvordan det hang sammen at han kunne gå bevæpnet rundt på aldershjemmet.

TOK SITT EGET LIV: Etter å ha drept en beboer og skadeskutt to andre tok gjerningsmannen sitt eget liv. Foto: AFP / NTB Scanpix
TOK SITT EGET LIV: Etter å ha drept en beboer og skadeskutt to andre tok gjerningsmannen sitt eget liv. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling