77-åring tiltalt for voldtekter

En 77 år gammel mann fra Romerike er tiltalt for å ha voldtatt og sexmisbrukt to søsken, ei jente og en gutt, over en periode på ni år. 77-åringen, som skal møte i Eidsvoll herredsrett mandag 27. august, nekter straffskyld. Tiltalt er tidligere dømt to ganger før for sexovergrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge påtalemyndigheten voldtok tiltalte jenta flere ganger i løpet av tre år, fra 1987 til 89, og hadde utuktig omgang med henne fra 1986 til 89. Gutten skal ha blitt grovt sexmisbrukt fra 1980 til 87.

77-åringen har vært etterforsket for sexovergrep mot enda ei mindreåring jente, fra 1980 til 83, men forholdet er foreldet. Denne jenta er søster av de to andre barna.

Et av ofrene, en kvinne (22), forteller til Dagbladet at hun ikke orket lenger, og gikk til politiet med saken i august i fjor. Anmeldelsen mot 77-åringen ble undertegnet av hennes to søsken. Mannen var en venn av familien.

Bundet

- Jeg har fått store psykiske problemer som følge av overgrepene, og har av den grunn vært innlagt på sykehus. 77-åringen bandt hendene og føttene mine, før han voldtok meg. Det skjedde i tre år.

- Kan jeg redde bare ett barn fra å bli utsatt for det samme gjennom den anmeldelsen jeg har levert, er det verdt det vonde jeg nå må igjennom i retten, altså møte 77-åringen på nytt, og samtidig forteller min historie, sier kvinnen.

Hun mener mannen kan ha forbrutt seg mot flere, blant annet fordi han er dømt både i 1958 og i 1987, og oppfordrer eventuelle nye ofre om å ta kontakt med kriminalpolitiet.

Maksbeløp

22-åringens bistandsadvokat, Gunhild Lærum, sier til Dagbladet at dette er en meget stygg sak, og at hun kommer til å kreve at 77-åringen betaler en oppreisning på maksimumsbeløpet, 200000 kroner, til klienten.

- Jeg mener klientens forklaring er fullt ut troverdig. Det er tre personer som har fortalt det samme i denne saken, sier hun.