Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

77 funnet omkommet etter flystyrten i Algerie

En av de totalt 103 passasjerene overlevde styrten.

LETER: Redningsmannskaper leter fortsatt blant vrakrestene etter Hercules-flyet som styrtet i Algeri. Foto:  AFP/NTB Scanpix.
LETER: Redningsmannskaper leter fortsatt blant vrakrestene etter Hercules-flyet som styrtet i Algeri. Foto: AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én person er funnet i live og 77 er funnet omkommet etter at et militært transportfly styrtet nordøst i Algerie, ifølge redningstjenesten.

I alt 103 personer var om bord i flyet som styrtet tirsdag. Det ble først antatt at samtlige om bord omkom styrten, men senere ble én overlevende funnet.

TV-kanalen Ennahar melder at den overlevende er en kvinne, som ble fraktet til sykehus med kritiske skader, ifølge DPA. Søket etter flere overlevende fortsetter, opplyste redningsmannskapene tirsdag kveld.

Det var et transportfly av typen C-130 Hercules som styrtet. Om bord var 99 passasjerer, soldater og deres familier, i tillegg til et mannskap på fire.

Flyet skal ha vært på vei fra garnisonsbyen Tamanrasset i det sørlige Algerie, og skulle nordover mot byen Constantine.

Vitner i området har fortalt at flyet skal ha sneiet inn i et fjell før det styrtet. Flyet ligger nå brukket i tre deler på bakken.

En kilde i sikkerhetstjenesten oppgir at flystyrten skyldtes dårlig vær, og at alle om bord, inkludert besetningen, ble drept. Han vil ikke navngis fordi han ikke har tillatelse til å uttale seg til media.

NTB

Hele Norges coronakart