<strong>MANGEMILLIARDÆREN:</strong> Aksjene til John Fredriksen på Oslo Børs økte med over 1 milliard kroner i uken som gikk. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
MANGEMILLIARDÆREN: Aksjene til John Fredriksen på Oslo Børs økte med over 1 milliard kroner i uken som gikk. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

7,7 milliarder rikere på fem måneder

De 13 investorene med meste aksjer på Oslo Børs sitter nå med verdier for 100 milliarder kroner. John Fredriksen leder feltet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Hegnar.no): Verdien på aksjene til de 13 rikeste på Oslo Børs økte med 1,8 milliarder kroner sist uke, til 100 milliarder kroner.

Kursfall i Orkla og RCL ført til fall for Stein Erik Hagen og Wilhelmsen-familien, men for de 11 andre var det en god uke.

Aksjene i Stolt-Nielsen steg med 454 millioner kroner, og den siste måneden har aksjene til Jacob Stolt-Nielsen da steget med 1,2 milliarder kroner i verdi, til over 6 milliarder kroner.

Olav Thon Eiendomsselskap steg med nye 21 kroner, og med det ble aksjene til Olav Thon 161 millioner kroner. Og det kom på toppen av en verdiøkning på hele 528 millioner kroner foregående uke.

I tillegg er nå nesten 92 millioner kroner i utbytte på vei inn på 89-åringens bankkonto. Mye av utbyttet går til å betale skatt, men alt i alt ble det en ny god uke for Thon. Og nå er det formodentlig fullt fokus på Britannia hotell i Trondheim og planen om å etablere en ny lukuskjede med spesielle hoteller a la Britannia.

Fredriksen opp en 1 milliard John Fredriksen hadde en liten tilbakegang for en uke siden, men for Fredriksen var det lommerusk. Det kom også etter en liten oppgang forrige uke og en serie med uker med oppgang på en milliard kroner i uken.

<strong>HÅVER INN:</strong> Jacob Stolt-Nielsen ble 1,2 milliarder kroner rikere i mai. Scan-Foto: Jan P. Lynau
HÅVER INN: Jacob Stolt-Nielsen ble 1,2 milliarder kroner rikere i mai. Scan-Foto: Jan P. Lynau Vis mer

Sist uke var han tilbake på sporet, og godt hjulpet av oppgangen i Seadrill, økte aksjene med 1 milliard kroner i verdi.

Siden nyttår har aksjene hans på Oslo Børs da steget med 7,7 milliarder kroner og ifølge Bloombergs milliardæroversikt er John Fredriksen totalt sett god for 14,8 milliarder dollar, tilsvarende nesten 87 milliarder kroner. Da er det bare 58 personer i verden med en større formue.  

Kristian Siem og Kjell Inge Røkke hadde også en god uke. Oppgangen i Subsea 7 løftet Siem med 307 millioner kroner og oppgangen i Aker løftet Røkke med 246 millioner kroner.

Bjørn Kjos ble også litt rikere og aksjene hans i Norwegian nærmer seg nå 2,4 milliarder kroner i verdi. For hver krone Norwegian stiger eller faller på Oslo Børs blir Kjos 7,9 millioner rikere eller fattigere.

Det var også en god uke for sunnmøringen Sverre Farstad. Med oppgangen i Farstad Shipping økte verdien på aksjene hans i selskapet med 40 millioner kroner i verdi i uken som gikk, og da passerte han milliarden igjen.

Hele oversikten over de rikeste på Oslo Børs

Spetalen soler seg i oppgangen Øystein Stray Spetalen var ny på listen forrige uke, og oppgang for flere av aksjene han sitter med gjorde at han samlet ble 13 millioner kroner rikere. Han er en kløpper til å sikre gevinst og har hentet ut flere hundre millioner kroner det siste halve året.

<strong>RAKER INN:</strong> Kjell Inge Røkke ble 246 millioner kroner rikere sist uke.  FOTO: Erik Hattrem
RAKER INN: Kjell Inge Røkke ble 246 millioner kroner rikere sist uke. FOTO: Erik Hattrem Vis mer

Spetalen sitter blant annet med aksjer for anslagsvis 369 millioner kroner i Spectrum, mens oppgangen i REC gjorde sitt til at han nå sitter med 218 millioner kroner i aksjer og obligasjoner i solselskapet.

Før det ekstraordinære utbyttet i Standard Drilling hadde han aksjer i et knippe selskaper på Oslo Børs for over en milliard kroner. Da Standard Drilling gikk eks utbytte på 26 cent for to uker siden falt kursen, mens Spetalen får rundt 70 millioner kroner inn på konto.
  Verre for Stein Erik Hagen Hagens aksjer i Orkla falt med 312 millioner kroner i verdi sist uke, og da har verdien falt med 562 millioner kroner på to uker. Da er også mer hele oppgangen fra de foregående to ukene, på 425 millioner kroner, spist opp.

Utbyttet fra Orkla i begynnelsen av mai, på 684 millioner kroner, burde imidlertid være intakt.

Ny nedgang for Wilhelmsen RCL falt litt tilbake også i uken som gikk og aksjene til medlemmene i Wilhelmsen-familien fortsatt ned med 194 millioner kroner.

Da er verdifallet de siste to ukene på 848 millioner kroner og mer enn 70 prosent av oppgangen på 1,2 milliarder kroner fra de foregående ukene er da borte. Da blir utbyttet på 33 millioner kroner en mager trøst når det skal deles på åtte.

De 13 rikeste De rikeste på Oslo Børs eide ved utgangen av uken børsnoterte aksjer til en verdi av 99,8 milliarder kroner, tilsvarende 5,8 prosent av verdien av alle selskapene som er notert på Oslo Børs.

Til sammenligning steg hovedindeksen med 1,0 prosent. Den siste måneden er oppgangen på 2,4 prosent og så langt i år har Oslo Børs steget 10,7 prosent. De siste tolv månedene er hovedindeksen opp 26,5 prosent.

Hele oversikten over de rikeste på Oslo Børs

<strong>BLID:</strong> Investor Øystein Stray Spetalen ble litt rikere i uken som gikk også.  Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
BLID: Investor Øystein Stray Spetalen ble litt rikere i uken som gikk også. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer
<strong>KURSFALL:</strong> Aksjene i Orkla har falt med 562 millioner kroner i verdi for Stein Erik Hagen de siste ukene. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
KURSFALL: Aksjene i Orkla har falt med 562 millioner kroner i verdi for Stein Erik Hagen de siste ukene. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer