BLODIG ÅSTED: En 23-åring døde, mens en 78-åring ble funnet hardt skadet etter det politiet kalte «en alvorlig hendelse» i Egersund nyttårsnatten. Foto: Frøydis Bredeli, Dalane Tidende / NTB scanpix
BLODIG ÅSTED: En 23-åring døde, mens en 78-åring ble funnet hardt skadet etter det politiet kalte «en alvorlig hendelse» i Egersund nyttårsnatten. Foto: Frøydis Bredeli, Dalane Tidende / NTB scanpixVis mer

78-åring som ble funnet hardt skadet ved død 23-åring har hukommelsestap

78-åringen fikk en hjerneskade og hukommelsessvikt i hendelsen som førte til dødsfallet nyttårsnatta i Egersund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til 1. januar døde den 23 år gamle studenten Espen Aase av forblødning etter det politiet først omtalte som «en alvorlig hendelse» i Egersund. I leiligheten 23-åringen ble funnet i, fant politiet også en bevisstløs 78 år gammel mann.

Politiet opplyser nå at de har vært i kontakt med huseier flere ganger, men han har ikke vært i stand til å bli avhørt. 78-åringen husker ifølge politiet ikke noe fra tidspunktet rundt hendelsen.

- Han har fått en begrenset hjerneskade som er kommet i forbindelse med hendelsen den natta. Dette er sannsynligvis årsaken både til bevisstløsheten og hukommelsessvikten, sier Arne Lindland, etterforskningsleder i Egersund-politiet, til Dagbladet.

- Ikke total Men politiet vet ikke hva som forårsaket hjerneskaden.

- Det er forløpig ingen tegn til at den skyldes ytre påvirkning, men vi kan ikke utelukke det, sier Lindland.

Hukommelsessvikten er ikke total.

- Men han husker ikke det som har skjedd rundt det tidspunktet.

Politiet har ingen opplysninger om at andre enn 23- og 78-åringen var involvert i hendelsen.

- Vi har flere teorier om hva som kan ha skjedd, men kan ikke si så mye om før vi har fått avklart det kriminaltekniske, sier etterforskningslederen.

Vil ha tips I en pressemelding skriver politiet at hukommelsen i slike tilfeller komme tilbake over tid. De vil ikke gjennomføre nye avhør før huseier eventuelt får hukommelsen tilbake.

Politiet er fortsatt interessert i tips om observasjoner i tidsrommet 03.00 til 05.00 den aktuelle natta.

Som Dagbladet har skrevet tidligere var vinduet til leiligheten til 78-åringen knust, og politiet fant blod både på utsiden av vinduet og på bakken utenfor etter at de rykket ut rundt klokka 05.00 tirsdag morgen. Også inne i leiligheten ble det funnet blod.